Başkan, pazarda zabıta müdürünü görevden aldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Aralık 2010 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUŞ Belediye Başkanı Necmettin Dede, pazar yerinde esnafın önünde tartıştığı Zabıta Müdürü Mikail Çakar'ın önce telsizini elinden aldı, ardından onu görevden uzaklaştırdığını bildirdi.

Hürriyet Mahallesi'nde, Devlet Hastanesi karşısında bugün kurulan Perşembe Pazarı'nda Muşlu ve Diyarbakırlı esnaf arasında yer yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın ardından Belediye Başkanı Ak Parti'li Necmettin Dede olay yerine geldi ve megafonla Diyarbakırlı esnafa yer vermeyenleri eleştirdi. Pazar yerlerinde kimsenin zorbalık yapmasına izin vermeyeceğini belirten Başkan Dede, beş gün önce Muş'ta ilk kez kurulan semt pazarı kurulma kararını böyle giderse iptal edeceğini söyledi. Başkan Necmettin Dede, pazar yerinde zabıta ekiplerinin sorumluluklarını yerine getirmediğini belirtti ve Zabıta Müdürü Mikail Çakar'la esnafın önünde tartıştı.

Tartışmaya esnafın da katılması üzerine itişmeler yaşandı. Esnaf, polis ve zabıtanın araya girmesi ile sakinleşirken Başkan Dede, bu sırada Zabıta Müdürü Mikail Çakar ile yeniden tartışmaya başladı. Zabıta Müdürü Çakar'ın ?Görevimi yapamıyorsam beni görevden alın? demesi üzerine Belediye Başkanı Necmettin Dede, esnafın önünde müdürün elinden telsizini aldı ve onu görevden uzaklaştırdığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber