Erdoğan: Medya dövülen emniyet müdürünü değil, öğrencileri savunuyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2010 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'ORANTISIZ GÜÇ DİYORLAR, NE OLACAKTI?'

Orantısız güç kullanımı diye bir ifade var. Polisin bir görevi vardır. Bu görevi kendileri bilir. Can-mal güvenliğini sağlayacak, asayişi temin edecek. İstanbul'da rektörlerle toplantı yaptık. Bu toplantı davetli toplantıdır. Bu toplantılarda rektörlerin yanında YÖK var, 8 bakan var. Üniversitelerde yapılması gerekenleri konuşuyoruz. Davetsiz toplantıya icabet söz konusu olabilir mi? Ona baskın derler, saldırı derler. Bu gelenler iki toplantıda da biz gençliğiz bizimle ilgili toplantıyı bizsiz yapma hakkına sahip değiller girmek durumundayız diyorlar.

Ellerinde bayraklarla geliyor. Bu nasıl bayrak ki emniyet müdürüne vuruyorsun. Emniyet müdürünün kendisini korumasını kimse savunmuyor, illegal örgüt mensubunu savunuyor. Toplandıkları yerler enteresan. Hepsi kayıtlarda mevcut. Siyasi partilerin bazıları da burada orantısız güç kullanıldı diyor. Ne olacaktı? Dolmabahçe ofisine gelsinler bassınlar, orada o arzu ettiğiniz tablo mu ortaya çıksın? Her yerde bu toplantılarda belli bir yere kadar müsade edilir. Neyi protesto ettiklerini de bilmiyorum.

'KİM VURURSA, ONA DA VURURLAR'

Harç noktasında farklı şekilde zaten devlet ödüyor. Neyin eylemini yapıyorlar bunlar? Öyle köşe yazarları çıkıyor ki, yumurtanın taşın tanımını yapıyor. Önemli olan fiil, eylem önemli. Fırsat olsa tavsiye ederdim, bu kadar bol paranız var, şöyle yapın güzel yapın, akşam omlet yiyin derdim. Orada kalkıyorsunuz sizin öğretmeniniz durumunda olanlara yumurta atıyorsunuz. Bu nasıl bir özgürlük? Özgürlük buysa ben böyle bir özgürlükten yana değilim.

Okulun içini savaş meydanına dönüştürüyorlar. Aynı şeyi İstanbul'daki olaylarda yaptılar. Bizler üniversiteleri nasıl ileriye taşıyacağız bunun gayreti içindeyiz. İnsanların varlığına dahi tahammül edemeyenler özgürlükten bahsedemezler. Demokrasi perdesi altında faşizm yapmaktadırlar. Anamuhalefetin temsilcisi iktidarı faşistlikle damgalarken, bu yaptıklarınız faşizanlıktır diyerek öğrencilere hitap ediyor. Arapların atasözü var. Men dakka dukka. Kim vurursa, ona da vururlar. Bugün sırf hükümete karşılar diye faşizan eylemleri destekleyenler o kitlenin hedefi oldular. Ertesi gün çıkıp genel başkanıyla birlikte eylemi mazur göstermenin gayretine girdi."

'Fırsat olsa, omlet yapın yiyin derdim'

AK Parti il başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, öğrenci protestolarını değerlendirdi. "Fırsat olsa, bol paranız var akşam omlet yiyin derdim" diyen Erdoğan, öğrencilerin neyi protesto ettiklerini bilmediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber