Ruhsat çeteden poligon emniyet müdüründen

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Aralık 2010 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Sahte silah ruhsatı çetesi'nin şifreleri soruşturma derinleştikçe çözülüyor. Üst düzey bir emniyet müdürünün çeteye atış poligonu yeri ayarladığı ortaya çıktı

Polisin yaptığı teknik takibe Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı'nda Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan 2. sınıf bir emniyet müdürü de takıldı. İddiaya göre müdür, silah çetesine atış için poligon ayarladı. Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla düzenlenen operasyonda 74 kişi gözaltına alınmıştı. Çete lideri Okan A.'nın, emniyet müdürünü bu işler karşılığında beş yıldızlı otelde ağırladığı öne sürüldü. 1.5 yıl süren teknik ve fiziki takip sırasında emniyet müdürünün günü birlik İstanbul'a gelip, otelde hayat kadınlarıyla birlikte olduktan sonra Ankara'ya döndüğü tespit edildi.

Okan A.'nın işyerinde çıkan bir belge polisi hayrete düşürdü. Okan A., emniyet müdürlüklerinde olduğu gibi koordineli çalışmak için şube müdürlüklerini hayata geçirdi. Şemaya göre Talep Şube Müdürlüğü, Takip Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü adı altında üç şube kurulmuş. Okan A. adının altına 'İstanbul Emniyet Müdürü' yazmış.

Soruşturma kapsamında işadamları Faruk Süren, Tahir Kıran ünlü sanatçı İzzet Yıldızhan'ın ifadesine başvuruldu. Önümüzdeki günlerde Volkan Konak da ifade verecek.

SAHTE RUHSAT MERKEZİ

Okan A.'nın evinde çıkan şemaya göre kurulan müdürlükler ve burada çalışan kişiler yaptıkları işler şöyle:

TALEP ŞUBE: Silah ruhsatı almak isteyen kişilerle sözleşme yapıyorlar. Kişilerin kişisel bilgileri hem Asayiş Şube Müdürlüğü hem de Takip Şube Müdürlüğü'ne gönderiliyor.

TAKİP ŞUBE: Silah ruhsatı alacak kişilerin belgelerini takip ediyor. Talep Şube Müdürlüğü'nden gelen evraklar burada doldurulduktan sonra belirlenen birimlere gönderiliyor. Şube hastaneler ve nüfus müdürlükleriyle koordineli olarak çalışıyor.

ASAYİŞ ŞUBE: Genel Bilgi Toplama (GBT), sabıka kayıtları için adliye ve karakollarla eşgüdümlü çalışıyor. Şube çalışanı çete üyelerinin öncelikli görevi, silah ruhsat alacak kişilerin GBT'lerini temize çıkarmak. Daha sonra da adliyelerden 'Sabıkası yoktur' belgesi alıyorlar. Belgeleri Takip Şube Müdürlüğü'ne gönderiyorlar.

Ercan ÖZTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber