Adalet Bakanlığı, uzman erbaş olarak çalışmış olanlardan infaz koruma memuru alacak

Haber Giriş : 22 Mart 2005 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı, Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki 7 cezaevinde görev yapmak üzere sınavla toplam 145 infaz ve koruma memuru alacak.

Adalet Bakanlığı Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, 06 Haziran 2000 tarih ve 24071 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlülüğe giren Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Atamalara İlişkin 2000/2 no'lu tebliğde belirlenen esaslar çerçevesinde, 3269 sayılı kanuna göre Uzman Erbaş kadrosunda istihdam edilmiş, bu kadroda en az 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 54. maddesinde de belirtilen azami adaylık süresi olan 2 yıl çalışmış ve kendi istekleri ile sözleşmelerini fesh etmiş uzman erbaşlar arasında açıktan yeniden atama yapılacak. İlgili Adli Yargı Adalet Komisyonu'na ilan edilen kadro sayısı kadar veya daha az başvuru olması halinde sözle sınav ve mülakat yapılmadan Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği'nde sayılan genel ve özel şartlar ile 40 yaşını bitirmemiş adayların atamaları yapılacak. Ancak ilan edilen kadro sayısından daha fazla başvuru olması halinde objektif kriterlere göre seçim yapabilmek amacıyla aynı şartları taşıyan adaylara sözlü sınav ve mülakat yapılarak buna göre atama gerçekleştirilecek.

Başvurular, sınav izni verilen Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlıkları'na veya buralara gönderilmek üzere mahalli Cumhuriyet Başsavcılıkları'na yapılabilecek. Daha önce Adalet Bakanlığı'na yapılan başvuralar ise geçersiz sayılacak. Sınav izni verilen ağır ceza merkezleri ve atanacak kadro sayısı şöyle:

Adana F Tipi Cezaevi 25, Edirne Kapalı Cezaevi 15, Gaziantep E Tipi Cezaevi 20, Hatay E Tipi Cezaevi 10, İskenderun M Tipi Cezaevi 20, Mersin E Tipi Cezaevi 15 ve Van M Tipi Cezaevi 40.

Başvurular 4 Nisan 2005 tarihinden başlayıp 8 Nisan 2005 tarihi mesai saati bitimine kadar yapılabilecek. Sınav ise 1 Haziran 2005'de ilgili Adalet Komisyonları'nda yapılacak.
Başvuru için gerekli belgeler ise şöyle:
- Başvuru yerinde verilecek EK-1 formu
- Nüfus Cüzdanı fotokopisi
- Öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı veya komisyon başkanlığı, ilgili öğretim kurumu ya da noterden örneği
- Diploma yabancı ülkelerden alınmışsa aslı veya noterden onaylı örneğiyle birlikte olan denkliğinin kabul edilmesine dair yetkili kurumca verilecek onaylı belge
- Adli sicil kaydı
- Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf
- Terhis belgesi veya onaylı sureti
- Çalıştığı süreyi ve sözleşmeyi başvuruda bulunan ilgilinin 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu'na tabi olup, sözleşmesini kendisinin feshettiğini açıkça gösteren hizmet belgesi veya onaylı sureti.
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber