Eskişehir Milli Eğitim müdürü tiyatro oyununda yer aldı

Haber Giriş : 22 Mart 2005 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Ekrem Toklucu, "Çanakkale" adlı tiyatro oyununda Esat Paşa'yı canlandırdı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Toklucu'nun da aralarında bulunduğu 45 öğretmenden oluşan Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Topluluğu, "Çanakkale" adlı oyunu Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sahneledi. Veysel Ergin'in yazıp Necmi Ünver'in yönettiği oyun, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 90. yıl dönümü münasebetiyle izleyiciyle buluştu. Oyunda, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Toklucu da Atatürk'ün cephede silah arkadaşı olan Esat Paşa rolünü oynadı.

Aralarında okul müdürlerinin de bulunduğu 45 kişilik gönüllü öğretmenler grubunun, boş zamanlarını değerlendirmek için tiyatro topluluğu kurduğunu belirten Toklucu, "Tiyatro, duyguların en güzel ifade biçimlerinden birisidir. Bazı öğretmenler sosyal faaliyetlerin azlığından şikayet edince, böyle bir grup kurmaya karar verdik. Okuldan arta kalan zamanlarda birlikte prova yaptık.

Provalar çok eğlenceli geçti. Aileler, öğrencilere de rol verilmesini istedi. Öğretmenler yaklaşık 3 aylık çalışmanın ardından ilk oyunu sahneledi. Tiyatro, öğretmen, öğrenci ve veli ilişkilerini daha sağlıklı hale getiriyor" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ekrem Toklucu, Haziran ayında sahneleyecekleri komedi tarzındaki oyunda ise isteyen öğrenci ve velilere de rol vereceklerini sözlerine ekledi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber