Kayseri'de doktor hastanın ayağına gidiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2010 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'nın, sağlık hizmetlerinin evde sunulmasıyla ilgili çıkardığı yönerge doğrultusunda uygulamalara başlandı.

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü, bakanlığın talimatıyla hastalara evde hizmet sunabilmek için kurduğu birimin hizmet vermesini sağladı. Hastanın ayağına gidecek olan doktor, tedavi hizmetlerini evde yapacak. İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan birime hasta veya yakını 444 38 33 numaralı telefonu arayarak ulaşabilecek. Talep doğrultusunda doktor hastanın evine giderek hizmet verecek. Kurulan ekipte ise şu an için 2 doktor, hemşire, tıbbi teknolog, diyetisyen şoför bulunuyor.

Kayseri İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, yeni uygulamaya konulan evde sağlık hizmeti hakkında bilgiler verdi. Dr. Çetinkara, "Sağlık Bakanlığı'nca sunulan 'Evde Sağlık Hizmetlerinin Uygulama Usul ve Esasları' hakkında yönergenin 4. maddesine istinaden Kayseri Sağlık Müdürlüğü olarak Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi'ni kurmuş bulunuyoruz. 17 Aralık 2010 tarihi itibariyle bu hizmetimiz verilmeye başlandı. Ekibimizde 2 doktor, hemşire, tıbbi teknolog, diyetisyen ve şoför yer almaktadır." dedi.

Koordinasyon merkezinin nasıl çalıştığı yönünde de bilgiler aktaran Çetinkara, şöyle konuştu: "Telefon ile doğrudan yapılan başvuruların karşılandığı ve kayda alındığı, evde sağlık hizmetinin hangi seviyede verileceğini belirleyen ve buna göre yönlendirilmesini yapan evde sağlık birimleri arasındaki organizasyon ve koordinasyonu sağlayan ve aynı zamanda hastalar ile ilgili diğer kuruluşlara yönlendiren merkezdir."

Dr. Kadir Çetinkara, evde sağlık hizmetinde hangi hastalara hizmet verileceğinin ise belirlendiğini anlattı. Buna göre, Evde Sağlık Hizmetleri, yatağa bağımlı, özürlü, hastanede uzun süre tedavi görmüş ve tedavisinin devamının evde sürdürülmesi gereken vatandaşlara, ihtiyaçları olanlara verilecek. Ayrıca hastanın yara pansumanlarının ve gerekli tetkiklerinin yapılması sürekli kullanılan ilaçların ve tıbbi malzeme heyet raporlarının yenilenmesi 'Evde Bakım Hizmetleri' tarafından yapılacak.

Hasta veya hasta yakınları 444 38 33 numaralı telefondan başvurmaları durumunda bu hizmeti alacak. Hizmet, hafta içi mesai saatleri olan 08.00 ile 17.00 arasında ücretsiz olarak verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber