Erdoğan: Kılıçdaroğlu'nun kılavuzu 11 kez karşılıksız çekten aranıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2010 00:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Geçenlerde Kayseri'de çıktılar, orada arkadaşlarımız belgeleri açıkladılar. Adam karşılıksız çekten aranıyor ve onun kılavuzluğunda da genel başkanı yol alıyor. O milletvekilinin karşılıksız 11 tane çeki mecliste. Benim grup başkanvekilimin kiracısı ve kirasını vermiyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, beraberindeki İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte, açılışını yaptıkları partisinin İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı. Burada konuşan Başbakan Erdoğan, "Türkiye'nin o makus tarihini değiştirdik. Devlettin unuttuğu yerlere artık AK Parti iktidarı ile biz hizmeti getirdik. Önce eğitim, sağlık, emniyet ve adalet dedik. Bu dört unsur üzerinde Türkiye'yi yükselttik. Bizim bu yaptıklarımızı medya anlatmıyor. Yarın burada 71 eserin açılışını yapacağız. Bitlis'te yaptığımız eserlerin açılışını Muş'ta ne yazık ki 6 televizyon kanalı verdi. Yani Türkiye'nin bir köşesinde ihmal edilmiş Muş'u Türkiye'ye duyuralım. Artık ülke değişiyor; bunu Vanlı, Bitlisli görsün duysun istemiyorlar; neden? AK Parti 12 Haziran'da daha güçlü gelir, bundan çekiniyorlar. Yarınki açılışı malum medya kullanmaz. Ama biz gücümüzü onlardan almıyoruz, halkımızdan alıyoruz. Onlarla birlikte geldik iktidarız" ifadelerini kullandı.

Muhalefeti eleştiren Başbakan Erdoğan, "Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Geçenlerde Kayseri'de çıktılar. Orada arkadaşlarımız belgeleri açıkladılar. Adam karşılıksız çekten aranıyor ve onun kılavuzluğunda da genel başkanı yol alıyor. O milletvekilinin karşılıksız 11 tane çeki mecliste. Benim grup başkanvekilimin kiracısı ve kirasını vermiyor" dedi. Her zaman şiarlarının dürüstlük olduğunu söyleyen Erdoğan, yanlış yapanlara asla müsamaha göstermeyeceklerini belirtti.

Türkiye'nin itibarını içeride ve dışarıda muhafaza ettiklerini ifade eden Erdoğan, partileri gelene kadar KÖYDES diye bir şeyin duyulmadığını söyledi. Erdoğan, "İnşallah yolu, suyu olmayan köy bırakmayacağız. KÖYDES'in patenti bize aitti. Bitlis'in köylerine su, yol götürürken modern okullara kavuşturduk. Türkiye, AK Parti ile değişiyor. Bitlis'te bini aşan konut yaptık. Bitlis Deresini Bitlis'e yakışır bir güzelliğe kavuşturacağız" diye konuştu.

Türkiye'nin kendi uçağını yaptığını, 2013'te de savaş helikopterini üreteceğini ifade eden Erdoğan, "İnsansız hava aracı üretiyoruz. Dünyada 5 tane ülke var, biri de biziz. Bu yolda bazıları yorulmamızı bekliyorlarsa ben onlara şaşarım. Önceki seçimlerde gördünüz, milletin teveccühü AK Parti'den yanaydı. 2011 seçimlerinin hemen ardından anayasa değişikliği en önemli adımımız olacak. Hemen anayasa değişikliği ile ilgili çalışma başlatacağız. Türkiye ile bağdaşmayan bu anayasa için adımı atacağız.

Demokrasiyi, eşitliğini hedef alan bir anayasa hedefimiz olacak. 8 yılda Türkiye'ye bu anlamda çok mesafe aldırdık" dedi.

Birilerinin "AK Parti'nin aydınları içeri attığını" söylediğini kaydeden Erdoğan, "Biz kimseyi içeri atmadık. Bu bazı aydınlar, yaptıkları işlerden dolayı yargıya hesap veriyor" dedi. Erdoğan, artık Türkiye'de üstünlerin hukukunun değil, hukukun üstülüğünün geçerli olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra El Aman Hanı'na geçti. Burada davul zurna eşliğinde karşılanan Erdoğan, folklor gösterini izledikten sonra folklor ekibi ile hanın avlusunda yanan ateşin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra beraberindekilerle birlikte hanı gezen Erdoğan, buradaki hatıra defterini imzaladı ve onuruna verilen akşam yemeğine katıldı. Erdoğan'ın yemekten sonra istirahata geçmesi bekleniliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber