Türk-İş Başkanı Kumlu: Termik santral işçisi başkasına benzemez

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2010 21:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesinde uygulanan yöntemin elektrik üretiminde kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, enerji özelleştirmeleri konusunda hükümeti, ?Sakın ha, termik santral işçisi başka işçilere benzemez? sözleriyle uyardı.

Vay bunu yapanların haline

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş)- 9. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Kumlu, ?Hamasi nutuklar atmayı sevmiyorum. O kulağa hoş gelen heyecan yaratan, tribünleri coşturan ama içi boş çıkan nutukların insanı değilim? derken, şöyle konuştu: ?Bilinen bu tarzım ve kişiliğimle, bugün buradan ilan ediyorum ki, eğer dağıtım özelleştirmelerinde kullanılan yöntemler, üretim özelleştirmelerinde de kullanılırsa, yani üretim özelleştirmelerinde de üyelerimiz mağdur edilir, emekliliğe zorlanır, 4-C statüsü dayatılırsa vay bunu yapanların haline. İlgili, yetkili, hevesli herkese sesleniyorum, ?sakın ha' diyorum ?sakın ha.' Termik santral işçisi başka işçilere benzemez.?

Mitingse miting, eylemse eylem

Hükümetin geniş kapsamlı bir kuralsızlaştırma ve hak gaspı yoluna gitmesi halinde sonuna kadar karşı çıkacaklarını söyleyen Kumlu, sözlerine şöyle devam etti: ?Kıdem tazminatı, özel istihdam boralarına işçi kiralama yetkisi verilmesi, bölgesel asgari ücret, esnek çalışma, işsizlik sigortası fonu. Bu düzenlemelere itirazımız var. Hükümete sesleniyorum, yapmayın. Eğer bu tür geniş kapsamlı bir kuralsızlaştırma ve hak gaspı yoluna gidilirse bizim ne yapacağımız belli; sonuna kadar karşı çıkacağız. Mitingse miting, eylemse eylem.?

Gül: Değişim acısız olmalı

TES-İŞ Genel Kurulu'nda Türkiye'nin kaçınılmaz ve köklü bir değişim içinde olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şöyle konuştu: ?Bu değişimi herkes yaşıyor. Değişimi sağlıklı ve acısız bir şekilde yapmak önemli. Bunun için de sendikalarla oturup konuşarak yapılması önem taşıyor. Türkiye'de birçok sıkıntılar olabilir. Ama çalışanların sıkıntısı maksimum bir noktaya ulaşırsa o zaman o ülkede huzur olmaz, o ülkede hiç tat olmaz. İşte bu noktalara gelmemek için başından hep beraber çalışmak ve problemleri çok önceden önlemek gerektiğine inanıyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber