Öğretmenin yeri yok; sabah tarla, akşam evler okul oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2010 20:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İzmir'in Urla ilçesi Kuşçular köyünde okuma yazma öğrenen 190 vatandaş diplomalarını aldı. Kuşçular köyünde İlköğretim Okul müdürü Mithat Eroğlu, ?Urla Kuşçular köyünde 190 okur yazar olmayan vatandaşa diploma verdik. Bire bir evde de eğitim verilmiş ve yürütülen programın aynısı evlerinde öğretilerek okur yazar olmaları sağlanmıştır. ? dedi.

Eroğlu, vatandaşlara gidip, bire bir görüşmeler neticesinde ikna ettiklerini belirtti. Eroğlu, ?Bu kurslara katılmalarını sağlandık. Yurt çapında 2008 yılında başlatılan ?Ana-Kız Okuldayız' kampanyası çerçevesinde yapılan çalışmalar çok başarılı ve olumlu geçmektedir. Bu kampanya dahilinde ilk zamanlar işleri ve yaşlarını bahane ederek kursalara pek ilgi gösterilmemiş olsa da okul yöneticilerinin iknaları, bire bir evlere giderek ve onlarla görüşmeler yapılarak bu kurslara katılımın yüksek olması sağlanmıştır.? şeklinde konuştu.

İzmir Yardımsevenler Derneği'nin, Kuşçular İlköğretim Okulu'ndaki kursların halen devam ettiğini dile getiren Okul Müdürü Eroğlu, çalışmaların hafta içi eğitim bitiminde, hafta sonları Cumartesi, Pazar günü kursiyerlere eğitim vererek yürütüldüğünü açıkladı. Aynı zamanda kursiyerlerin sosyal, kültürel, sağlık, aile planlaması ve küçük çapta aile bütçesine katkı sağlayacak, üretime dönük bilgileri de içerecek şekilde eğitim verildiğini kaydeden Eroğlu, ?Kuşçular köyü çok geniş bir alana yayılmış. Dolayısıyla kurslara gelemeyen kursiyerlerin evlerine gidilerek bire bir evde eğitim verilmiş ve yürütülen programın aynısı evlerinde öğretilerek, okur yazar olmaları sağlanmıştır.? dedi.

Kursun öğretmeni Fuat Orkun Sübaşı ise 14 yıllık deneyimli bir öğretmen olarak, okula gelebilen 30 kursiyere okulda, gelemeyen 7 kursiyere eğitimini evlerinde vermeye devam ediyor. Sübaşı, ?Bu dersler içinde kursa gelenlerin hayat içinde karşılaştığı elektrik, su faturaları ödemeleri, gideceği yerlerdeki araçların üzerindeki yazıları okuyamaması, her türlü bürokratik işlemlerini yürütürken çektiği sıkıntıları aşmak için neler yapabilecekleri de anlatılmaktadır. Ayrıca emeklilik işlemleri, aile fertlerinden engelli olanlarının bakımları ve sağlıkları ile ilgili yine sağlık yönünden eğitici bilgiler verilmekte ve ilk yardım eğitim verilmektedir.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber