CHP'nin vaatleri için 2011 bütçesinin yarısı kadar gelir gerekiyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Aralık 2010 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nuray BABACAN

TBMM Genel Kurulu, 13 gün süren maratonun ardından 2011 Yılı Bütçe Tasarısı görüşmelerini bugün sonlandırıyor. Saat 13.00'de başlayacak Genel Kurul'da parti grupları 1'er saat süreyle bütçeye yönelik eleştirilerini dile getirecek. AK Parti grubu, CHP kurultayı sürecinde ve bütçe konuşmaları sırasında bir dizi vaatte bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili özel bir çalışma yaptı.

Partinin ekonomik kurmayları, Kılıçdaroğlu'nun iktidara gelmesi durumunda yapmayı vaat ettiği projelerin maliyetini çıkardı. Yapılan çalışma sonucunda Kılıçdaroğlu'nun projeleri için 2011 bütçesinin yarısı kadar gelire ihtiyaç olduğu saptandı. 2011 bütçesi, 312.5 milyar lira öngörülürken, Kılıçdaroğlu'nun vaatleri 140-150 milyar liralık kaynak gerektiriyor. Bu çalışma, Başbakan Tayyip Erdoğan ya da parti adına kürsüye çıkacak grup başkanvekili Nurettin Canikli tarafından kullanılacak. Ak Parti, Kılıçdaroğlu'na sadece ?aile yardımı? için değil, art arda sıraladığı diğer vaatleri için de ?Kaynağı nereden bulacaksın?? diye soracak.

Ak Parti kurmayları, CHP'nin şu vaatleri için maliyet hesabı yaptı: Öğrenci harçlarının kaldırılması, emekliler için intibak yasası çıkartılarak eşitsizliğin giderilmesi, tarım ve çiftçi desteğinin artırılması, mazot fiyatlarının düşürülmesi, GAP'a yeni kaynak aktarımı, Doğu ve Güneydoğu'da devletin fabrika açması, bölgeye sıfır faizle kredi, 2B arazilerinin büyük bölümünün orman köylüsüne bedelsiz verilmesi, aile yardımı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber