Havalar nasıl olacak?-HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Aralık 2010 09:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz kıyıları, Bolu, Karabük, Kastamonu, Manisa ve Kütahya çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden, yurdun doğu kesimleri ile zamanla Marmara'nın kuzeyinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Sabah saatlerinde İzmir çevresinde, akşam saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli yağış beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SİS UYARISI: Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis beklendiğinden özellikle ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ile Kütahya ve Manisa çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar İzmir çevrelerinde kuvvetli olacak. İç kesimlerde gece ve sabah saatlerinde yer yer sis görülecek.

AKDENİZ: Parçalı, göller yöresi çok bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis görülecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde sis ile birlikte kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren Kıyıları ile Bolu, Karabük ve Kastamonu çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber