23 Belediye Başkanı Ak Parti'ye katıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2010 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi, Demokrat Parti, MHP ve CHP'den AK Parti'ye geçen 23 belediye başkanına rozetlerini taktı.

Erdoğan, 2010 yılının son grup toplantısında yaptığı konuşmada, 80 yıl önce, Türkiye'nin doğusu, batısı, kuzeyi ile güneyinin bir olduğunu ve Kurtuluş Savaşı destanını yazdığını söyledi.

''Bugün de biriz, beraberiz ve her zamankinden güçlüyüz, kardeşliğimizi yüceltmiş, birliğimizi pekiştirmiş durumdayız'' diyen Erdoğan, ''Tekrar ediyorum; son günlerdeki yapay tartışmalar, terör örgütünün ve onun uzantılarının kirli bir oyunu, tuzağı, çirkin bir tezgahıdır'' dedi.

Başbakan Erdoğan, milletin bu tezgaha gelmeyeceğini, bu oyunu bozacağını belirterek, medyaya, siyasetçilere, sivil toplum örgütlerine, kanaat önderlerine, bu çirkin oyunu görmelerini, bu oyunu bozmak için milletin yanında yerlerini almalarını tavsiye ettiğini söyledi.

-ERDOĞAN'DAN VATANDAŞLARA: ''MUŞ'A, BİTLİS'E GİDİN''-

Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bakın senaryo çok açık... Terör örgütü, her seçim öncesinde yaptığı gibi, bir kez daha seçim sürecini etkilemek, iç politikaya şekil vermek istiyor. Hedef, AK Parti iktidarı olduğu için, ne yazık ki milletin, ülkenin kaybetmesi uğruna, bu çirkin senaryoda, terör örgütüyle birlikte o malum çeteler de işbirliği yapıyorlar. Bunu geçmişte de yaptılar, bugün de bu gayretin içindeler. Ben, bu oyunu, tezgahı milletimin bozacağına bütün kalbimle inanıyorum. Milletim bu oyunu defalarca bozdu, yine bozacaktır. Doğu'nun, Güneydoğu'nun meselesi İstanbul'dan, Ankara'dan bakarak anlaşılmaz.

Ben buradan vatandaşlarıma çağrı yapıyorum: Muş'a artık haftanın 7 günü uçak kalkıyor. Edirne'den Van'a kadar yaptığımız yollarla bölgenin tüm illerine güvenli, konforlu şekilde ulaşılıyor. Gidin Muş'a, Bitlis'e, Van'a, Diyarbakır'a. Bölgenin nasıl değiştiğini, geliştiğini görün. Oradaki gündemin nasıl farklı olduğunu hissedin. Orada nasıl bir kardeşlik coşkusu olduğunu bizzat müşahede edin. Tarihi eserleri ziyaret edin, Mardin'i görün. Tabiat güzelliklerini seyredin, halkla kaynaşın, üniversitelerin, okulların, yolların şehirlerimizin atmosferini nasıl değiştirdiğini görün. İnanın, o zaman bölgeye bakış da değişecek, bu terör simsarlarının gerçek yüzü de ortaya çıkacaktır.''

-''DEVLETİN ŞEFKAT ELİNİ, MERHAMET YÜZÜNÜ MİLLETE GÖSTERDİK''-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir yandan bölgenin altyapı sorunlarını çözdüklerini, ekonomiyi, ticareti geliştirdiklerini diğer yandan da hak ve özgürlükleri geliştirdiklerini kaydetti.

Sosyal politikalarla devletin şefkat elini, merhamet yüzünü millete göstererek, devlet-millet kaynaşmasını sağladıklarını, terörle aktif bir mücadele yürüttüklerini ifade eden Erdoğan, ''Önümüzdeki dönemde de milletimizin birliğini, bütünlüğünü, kardeşliğini pekiştirerek demokratik açılım sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz. İleri demokrasiden, temel hak ve özgürlüklerden asla taviz vermeyeceğiz'' dedi.

Erdoğan, ''Ne statükocu, vesayetçi, inkarcı anlayışlara teslim olacağız ne de afaki taleplerle siyasi ortamı gerenlere, milletimizin hassasiyetlerini kaşıyanlara eyvallah edeceğiz. Çözüme karşı olan anlayışlarla, çetelerle, karanlık odaklarla nasıl mücadele ediyorsak, çözüm süreçlerini sabote etmek isteyen istismarcılarla da aynı şekilde mücadele edeceğiz. Milletimizin içini sızlatan, yüreğini daraltan, gözyaşını akıtan hangi mesele varsa üzerine kararlılıkla gitmeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

-KARŞIYAKA BASKETBOL TAKIMININ SALDIRIYA UĞRAMASI-

Başbakan Erdoğan, konuşmasında, Pınar Karşıyaka Basketbol Takımının, APOEL takımıyla FIBA Erkekler Eurochallenge Kupası'nda Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde yaptığı ve saldırıya uğradığı maça değindi.

APOEL takımının, Karşıyaka'da misafirperverlikle karşılandığını ve güven içinde oyununu oynadığını dile getiren Erdoğan, ancak Karşıyaka takımının aynı misafirperverliği ve güvenli ortamı orada göremediğini kaydetti.

Erdoğan, maçta sahaya inen, yüzü maskeli seyircilerin hem sahada hem koridorda, hem de soyunma odasında oyunculara saldırdığını ifade ederek, Pınar Karşıyaka takımına geçmiş olsun dileklerini bir kez daha iletti. Erdoğan, ''Spora bu kadar ırkçılığı sirayet ettiren bu anlayış, Rum kesiminin hangi haleti ruhiye içinde olduğunu bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir'' dedi.

''Biz uzlaşma, diyalog ve sorunların çözümü için mücadele verirken, Rum kesiminde ırkçılığın, Türkler'e karşı şiddet eylemlerinin, nefret eylemlerinin artması, elbette kaygı vericidir'' diyen Erdoğan, bu olayın bile tek başına, Kıbrıs'ta kimin barış taraftarı olduğunu, kimin de barışa şans tanımak istemediğini açık açık gösterdiğini bildirdi.

Erdoğan, APOEL takımına verilen cezanın yeterli olmadığını ve meselenin üstünü örtmeyeceğini belirterek, ''Özellikle AB'den hem bu olaya ilişkin, hem de adada tırmandırılan nefret ve ırkçılığa ilişkin tatmin edici açıklamalar beklediğimizi hatırlatmak istiyorum. Yaklaşımlarını asla kabul etmiyorum. Bu tür bir yaklaşım, adil bir yaklaşım değildir. Önce uluslararası FIBA'nın yönetimi olarak kendilerini test etmeleri gerekir. Eğer adaletleri buysa spor bundan sonra çok daha farklı bir tehdidi devamlı sırtında taşıyacaktadır. Fair Play'dan bahsetmesinler'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Dünya şampiyonu olan Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımını da kutladı.

Erdoğan, hayatını kaybeden eski AK Parti Antalya Milletvekili Fikret Badazlı'nın ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından, Saadet Partisi, Demokrat Parti, MHP ve CHP'den AK Parti'ye geçen 23 belediye başkanına rozetlerini taktı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

AK Parti grup toplantısına, Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber