Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Aralık 2010 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında tüm yurt yağışlı geçecek. Yağışlar, yağmur ve sağanak, iç ve doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Sinop, Kastamonu, Afyonkarahisar, Isparta, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, doğu bölgelerimizde sis görülecek.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemizin iç kesimlerinde 6 ila 10, doğu bölgelerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), doğu bölgelerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında ilk saatlerde yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Sinop, Kastamonu, Afyonkarahisar, Isparta, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege Kıyıları'nda ilk saatlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, başta denizciler olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SİS UYARISI: Ülkemizin doğu kesimlerinde, sabah ve gece saatlerinde sis beklendiğinden özellikle ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemizin Trakya ile iç ve doğu bölgelerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, bölgenin doğusu yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur, Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar, ilk saatlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, İç Ege akşam saatlerine kadar yağışlı geçecek. Yağışlar, yağmur ve sağanak, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların, sabah saatlerinde Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, ilk saatlerde Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, Isparta ve Burdur çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların sabah saatlerinde Isparta çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, zamanla bölge genelinde kar şeklinde olacak. Yağışların Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte doğusunda sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, iç kesimlerde zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer hafif sis ile birlikte Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren güney ve batısı ile zamanla bölge geneli karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer sis görülecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

Pazartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber