Kütahya'da 5 öğrenci gözaltına alındı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Aralık 2010 20:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oğuzhan KILIÇ

KÜTAHYA'da, üniversite öğrencisi Hasan Şimşek'in, sınıf arkadaşı Mehmet T tarafından bıçaklanarak öldürülmesi olayının ardından polisin başlattığı operasyon kapsamında bölücü terör örgütü PKK ile ilişkileri oldukları öne sürülen biri kız 5 üniversite öğrencisi gözaltına alındı. Öğrencilerin, soruşturmanın Ankara Cumhuriyet savcılığı tarafından yürütülmesi nedeniyle Kütahya'dan Ankara'ya gönderildikleri ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıkları bildirildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Germiyan Kümpüsü önünde, 9 Kasım 2010 tarihinde meydana gelen olayda, iki karşıt grup arasında çıkan tartışmanın ardından DPÜ Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Mehmet T, sınıf arkadaşı 20 yaşındaki Mehmet Tuğrul'u bıçaklayarak öldürmüştü.

Daha sonra polis tarafından yakalanan Mehmet T ve olaya karışan 9 öğrenci, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Hasan Şimşek'in öldürülmesi olayının terör kapsamında işlenen suçlar kapsamında değerlendirilmesinin ardından soruşturmayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürütmesi kararlaştırılmıştı. Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri de aynı olayla ilgili olarak bir süre önce terör örgütü PKK ile ilişkileri olduğu iddiasıyla DPÜ'nün çeşitli fakülte ve yüksekokullarında okuyan 13 öğrenciyi gözaltına aldı. 13 öğrenci soruşturmanın Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülmesi nedeniyle ifadeleri alındıktan sonra götürüldükleri Ankara'da tutuklandı.

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, önceki gün de Kütahya'da yaptıkları operasyonda, 1'i kız, 5 DPÜ öğrencisini gözaltına aldı. Sorgulamalarının ardından Ankara'ya götürülen 5 öğrenci, bölücü terör örgütü PKK ile ilişkilerinin olduğu iddiasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber