Marmaris Devlet Hastanesi'nde doğa kanunu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2011 23:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmaris Devlet Hastanesi'nde görülmedik uygulama! Resmen doğa kanunu uygulandı. 6 aylık dünyaya gelen ikiz bebeklerden, diğerinden sadece 100 gram daha ağır olan kız bebek tercih edildi ve 'daha ağır ve sağlıklı' olduğu gerekçesiyle ambulans helikopterle Aydın'a sevk edildi.

BEBEKLERDEN SADECE AĞIR OLANI SEVK EDİLDİ

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 6 aylık dünyaya gelen ikiz bebeklerden kız olan, ardeşinden 100 gram daha ağır ve sağlıklı olduğu için ambulans helikopterle Aydın'a sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Marmaris'in Gökçe köyünde yaşayan Ertan-Gülizar Gümüş çiftinin Marmaris Devlet Hastanesinde sabaha karşı biri erkek diğeri kız ikiz bebekleri dünyaya geldi. Doktorlar, 600 gram doğan ve yaşama ihtimali kardeşine göre yüksek olan kız bebeğin, daha donanımlı bir hastaneye sevk edilmesine karar verdi.

İzmir'den öğlen saatlerinde havalanan Sağlık Bakanlığına bağlı 112 Acil Servis helikopteri, Marmaris Devlet Hastanesinin pistine iniş yaptı. Ambulansla piste getirilen bebek, kuvözüyle helikoptere taşındı. Kuvözden çıkartılan minik bebek, helikoptere konularak Aydın Adnan Menderes Hastanesine nakledildi.

Nakil sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan baba Ertan Gümüş, ?Eşim gece 02.00 sıralarında rahatsızlandı. Acil olarak hastaneye geldik ve bir saat sonra doğum yaptı. Bebeklerden biri 500, diğeri ise 600 gram olarak dünyaya geldi. 600 gram doğan kızın yaşama şansı biraz daha fazla olduğu için Aydın'a sevk ettiler. Erkek olan burada kaldı? dedi.

Gümüş çiftinin, 5 yaşında erkek çocuklarının bulunduğu öğrenildi.

Hastane yetkilileri ise bebeklerden daha ağır doğanın yaşama şansının daha fazla olduğununu ifade ederek, ?Burada kalan bebeğin hareket ettirilmesi sakıncalı bulundu. Ondan dolayı kız bebeğin nakline karar verdik? dediler.

Başhekim: Diğer bebeğin solunumu çok zayıf, yolculuğu kaldıramazdı

Konuyla ilgili hurriyet.com.tr'ye açıklama yapan Başhekim Tolga Çakmak, "Bebekler çok küçük 25 haftalık doğdu. Biri 600 gram, diğeri 500 gram. 600 gram doğanın solunumu daha iyiydi, diğeri ise solunum desteğine bağlandı. Solunumu herhangi bir ambulans ya da ambulans helikopter yolculuğunu kaldırabilecek durumda değil. O yüzden onu sevk edemedik." dedi.

Hastanede yoğun bakım şartlarının yeterli olduğunu da vurgulayan Çakmak, "Solunum destek cihazlarımız, yoğun bakım kuvözümüz var. Hastaları daha iyi takipleri yapılsın diye sevk ediyoruz. Ancak dikkat etmek gerekiyor. Doğru zamanda doğru yere sevk etmek önemli. Küçük bebeği de sevk etseydik hayatını tehlikeye atmış olurduk." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber