Sağlık Bakanlığı personel genel müdürlüğü, ek görevde yükselme sınavı açtı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ocak 2011 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlığımız Personeli için yapılan görevde yükselme eğitimi ile ilgili olarak Danıştay 5'inci Dairesinin 2010/398 Esasına kayıtlı olarak Bakanlığımız aleyhine açılan davada, Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme Yönetmeliği eki Ek-1 Değerlendirme Formunun 7 ve 8 nolu bölümlerinin yürütülmesinin durdurulmasına karar verildiğinden mezkur Karar ve İdare Mahkemesi Kararları gereğince, Şube Müdürü, Hastane Müdürü, Hastane Müdür Yardımcısı, Şef, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ve Memur unvanlarında ek görevde yükselme eğitimine katılan personel için 12 Şubat 2011 tarihinde görevde yükselme sınavı yapılacaktır.

A- BAŞVURU ESASLARI :

1- Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

2- Elektronik başvuru işlemleri sınav ücretini yatırdıktan sonra http://www.meb.gov.tr internet adresinden aday tarafından bireysel başvuru olarak yapılacaktır. Buna göre adayın 17-26 Ocak 2011 tarihleri arasında bankaya sınav ücretini yatırması ve başvurularını elektronik ortamda internet üzerinden yapması gerekmektedir.

3- Adaylar, personel bilgileri, başvuru ve adres bilgilerinin yer aldığı aday ?başvuru formunu? internet üzerinden doldurup onaylayacaktır.

4- Elektronik onaylama işlemi yapıldığı anda adayın başvurusu gerçekleşmiş olacaktır.

5- Elektronik ortamda onaylanan aday başvuru formundan 2 nüsha çıktı alınarak aday tarafından imzalanıp, birim amirlerince (en az Şube Müdürü düzeyinde) mühürlenerek onaylanacaktır.

6- İmzalanan başvuru formunun bir örneği ile istenen diğer belgelerin bir sureti taşra teşkilatı için İl Sağlık Müdürlüğünde, merkez teşkilatı için ilgili Şube Müdürlüğünde kalacak, bir örneği de aday tarafından saklanacaktır.

7- Sınav sırasında tedbir alınmasını gerektiren her hangi bir özür durumu olan adaylar durumlarını başvuru formuna işleyecek ve daha sonra sağlık kurul raporu, özürlü kimlik kartı veya adayın özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinden her hangi birinin onaylı suretini en geç 26 Ocak 2011 tarihine kadar Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne APS veya kargo ile ?Mithatpaşa Caddesi No:3 06464 Sıhhiye/ANKARA? adresine göndereceklerdir.

8- Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

9- Eksik veya yanlış doldurulan başvuru formları ile son müracaat tarihinden sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

10- Müracaatlarda, kişi beyanı esas kabul edilecektir. Atanmaya hak kazanan adayların atamaya esas belgelerinin incelenmesi neticesinde atanma şartlarını taşımadıkları sonradan anlaşılanların sınavları geçersiz sayılacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

11- 657 sayılı Kanun ile 4688 sayılı Kanun'un ilgili hükümlerine göre aylıksız izinde olanların müracaatları kabul edilecektir.

12- Görevde Yükselme Sınavına katılacak adayların, müracaat tarihi itibarıyla sınava katılma şartlarını taşımaları gerekmektedir.

13- Sınava, halenBakanlığımız Merkez ve Taşra Teşkilatı ile Döner Sermaye teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine tabi olarak çalışan ve görevde yükselme eğitimine katılan personel başvurabilecektir. Bunun dışındaki personelin başvurusu ve sınavı geçersiz sayılacaktır.

B- SINAV ÜCRETİ:

1- Görevde Yükselme Sınavına girecek adaylar, 40,00 (Kırk) TL sınav ücretini, 17-26 Ocak 2011 tarihleri arasında; T.C. Ziraat Bankası Beşevler Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi veya Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubesinden her hangi birine Kurumsal Tahsilat Programı aracılığı ile yatıracaktır.

2- Adaylar, sınav ücreti yatırırken bankaya herhangi bir havale ücreti ve benzeri gider ödemeyecektir.

3- Banka Dekontunda adayın adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve katıldığı sınavın açık adı (Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Sınavı) bulunacaktır.

4- Sınav ücreti kesinlikle bankaya yatırılacak, mektupla, elden veya başka bir yolla tahsil edilmeyecektir. Bankaya ücret yatırmayan adaylar elektronik başvuru yapamayacaktır.

5- Başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen/giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, başarılı olamayan, sınavı geçersiz sayılan, birden fazla ücret yatıran ve ücret gerektirmeyen bir iş için ücret yatıran adayların ödedikleri ücretler kesinlikle iade edilmeyecektir.

C- SINAV UYGULAMASI :

1- Görevde Yükselme Sınavı, 12 Şubat 2011 Cumartesi günü Saat : 10.00'da Ankara'da Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün belirleyeceği salonlarda yazılı olarak yapılacaktır.

2- Adaylar sınav giriş belgelerini 03.02.2011 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden alarak birim amirlerine onaylatacaktır. Adaylara ayrıca sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir.

3- Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ile gireceklerdir. Sınav Giriş Belgesi ile özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

4- Sınavda 100 üzerinden 70 (yetmiş) ve daha yukarı puan alanlar başarılı sayılacaktır. Sınavdaki başarı notunun aynı olması halinde, ataması yapılacak personel, Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri ve EK-1 Değerlendirme Formundaki puanlama esas alınarak tespit edilecektir.

5- Görevde yükselme sınavına katılacak olan personel, dilekçe ile birim amirlerine müracaat etmesi kaydıyla sınavdan önce ve sonraki iş günlerinde idari izinli sayılacak ve sınava gireceklerin giderleri katılımcılar tarafından karşılanacaktır.

D- SINAV SONUÇLARI :

1-Sınav soru ve cevapları 15.02.2011 tarihindehttp://personel.saglik.gov.tr yayımlanacaktır.

2- Sınav sonuç bilgileri 10.03.2011 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

3- Sınav sonuçları bir sonraki sınava kadar geçerli olacaktır. Bu süre içerisinde sınavı kazanan ve ataması yapılanlardan süresi içerisinde görevine başlamayanların veya atanmaktan feragat edenlerin yerine, başarı sırası dikkate alınmak ve müteakip sınavdan önce olmak kaydıyla en az 70 puan alan adaylar arasından atama yapılacaktır.

4- Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit ağırlığa sahip olacaktır.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dahil edilecektir.

5- Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda hatalı sorular doğru kabul edilerek 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.

E- İTİRAZLAR :

1- Adaylar sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını soru ve cevap anahtarının http://personel.saglik.gov.tr internet adresinde yayımından itibaren en geç 8 (sekiz) işgünü içerisinde, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçların adaylara duyurulmasından itibaren en geç 10 (on) işgün içerisinde SBPGM'yeyapacaklardır. Adaylar itiraz başvuruları Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün T.C Ziraat Bankası Beşevler/ANKARA Şubesindeki TR690001000799054952185001 no'lu hesabına 10 TL (On TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve dilekçe ile kabul edilecektir. Banka dekontu, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler, faksla yapılan itirazlar ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

2- Yapılan bu itirazları SBPGM değerlendirerek, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına yönelik olanları sonuçlandırmak üzere EĞİTEK' e gönderecektir. EĞİTEK bu itirazları 10 (on) gün içerisinde sonuçlandırarak SBPGM'ye bildirecektir.

İlgililere duyurulur.


SINAVIN ADI

Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Sınavı.

SINAV ÜCRETĠ

Aday; 40 (Kırk) TL sınav ücretini 17 Ocak 2011?26 Ocak 2011 tarihleri arasında; T.C. Ziraat Bankası A.ş. Ankara Beşevler şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat şubesinden herhangi birisine ?Kurumsal Tahsilat Programı? aracılığı ile yatıracaktır.

SINAV BAŞVURUSU

ü Sınava girecek aday başvuru ücretini yatırdıktan sonra sınav başvurularını 17 Ocak 2011?26 Ocak 2011 tarihleri arasında http://www.meb.gov.tr internet adresinden yapacaktır.

ü Adaylar; 03 ġubat 2011 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanan sınav giriş belgelerini alarak bağlı bulunduğu kuruma onaylatacaktır.

SINAV YERİ

ANKARA

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ

12 ġubat 2011, Cumartesi günü, Saat: 10:00

SINAV UYGULAMASI

ü Görevde Yükselme Sınavı 75 dakika sürecek, tek oturum olarak uygulanacaktır.

ü Sınavda 70 soruluk çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır.

ü Adaylar sınava sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ile gireceklerdir. Sınav Giriş Belgesi ile özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

ü Sınav binasında sigara içenler hakkında ilgili Kanun gereğince işlem yapılacaktır.

ü Sınav sırasında tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan aday/adaylar var ise, adaya ait sağlık kurul raporunun, özürlü kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinin herhangi birinin bir nüshasını bağlı bulunduğu kuruma teslim edecek, bir nüshasını da posta yolu ile 26 Ocak 2011 tarihine kadar EĞİTEK Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı‟na gönderecektir. Bu tarihten sonra EĞİTEK‟e ulaşan belgeler dikkate alınmayacaktır.

SINAV KONULARI

Sınav sorularının %60‟ı (42 soru) Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü (SBPGM) tarafından hazırlanan ?Görev Alanları ve Atama Yapılacak Görevin Niteliği?ile ilgili konulardan oluşan sorulardan seçilecek, %40‟ı (28 soru) tablo-1‟de belirtilen konulardan Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanacaktır.

Tablo?1

Görevde Yükselme Eğitimi Konuları T.C. Anayasası

?Genel Esaslar

?Temel Hak ve Ödevler

?Cumhuriyetin Temel Organları

Atatürk Ġlkeleri ve Ġnkılâp Tarihi

?KurtuluĢ SavaĢı

?Lozan BarıĢ AnlaĢması ve Değerlendirilmesi

? Atatürk Ġnkılâpları

?Atatürk Ġlkeleri

?Atatürkçü DüĢünceye Göre Laiklik, Hürriyet, HoĢgörü

Ulusal Güvenlik

?Ulusal (Millî) Güvenlikle Ġlgili Tanımlar

?Millî Güvenlik Siyasetinin Esasları

?Yabancı Ülkelerdeki Milli Güvenlik KuruluĢlarına Kamuoyu ve Medyaların BakıĢ Açısı

? Türkiye‟deki Milli Güvenlik Kurulu

?Kriz Yönetimi

Devlet TeĢkilatı Ġle Ġlgili Mevzuat

?GiriĢ

?Bakanlıkların Kurulması

?Yerinden Yönetim KuruluĢları

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Ġle Ġlgili Mevzuat

?GiriĢ

?Temel Ġlkeler ve Ġstihdam ġekilleri

? Ödevler ve Sorumluluklar ile Genel Haklar ve Yasaklar

? Sınıflandırma, Gösterge ve Ek Göstergeler

? Devlet Memuru Olmanın ġartları

? Aday Memurlarla Ġlgili Usul ve Esaslar

? Atamalarda ĠĢe BaĢlama Süresi

? Devlet Memurluğunda Ġlerleme ve Yükselme

? Memurların Nakilleri ve DıĢ Memleketlere Gönderilmesi

?Silah Altına Alınma ve Vekâlet Görevi

? Memurluğun Sona Ermesi

? Memurların ÇalıĢma Saatleri ve Ġzinler

? Memurların Sicilleri ve Takdirname

? Memurların Disiplin ĠĢlemleri

? Görevden UzaklaĢtırma

? Memurların Mali Hakları

? Sosyal Haklar ve Yardımlar

? Devlet Memurlarının YetiĢtirilmesi

Türkçe, Dil Bilgisi ve YazıĢmayla Ġlgili Kurallar

-GiriĢ

-Türkçe de Ünlü Sesler ve Ünlü uyumu

-Türkçe de Ünsüzler

-Büyük Harf Kullanımı

-BireĢik Kelimeler

-Noktalama ĠĢaretleri

-Cümle Çözümlemeleri

-YazıĢma Kuralları

Halkla ĠliĢkiler ve DavranıĢ Kuralları

? Halkla ĠliĢkiler Kavramı

?Halkla ĠliĢkilerin Amacı

?Halkla ĠliĢkilerin Temel Ġlkeleri

?Halkla ĠliĢkiler ÇalıĢmalarının AĢamaları

?Halkla ĠliĢkilerde Kullanılan Araçlar

?ÇalıĢanlar ve Halkla ĠliĢkiler

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Değerlendirme grup numaraları aĢağıda tabloda belirtildiği gibidir. GRUP NO GÖREVDE YÜKSELME SINAVI GRUP ADI

1 Hastane Müdürü

2 Hastane Müdür Yardımcısı

3 Şube Müdürü

4 Şef

5 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ)

6 Memur

Sınava giren adayın cevap kâğıdı 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.

ü Sınava giren tüm adaylar için [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılarak baĢarı puanı hesaplanacaktır.

ü Sınavda yer alan her soru eĢit puan ağırlığa sahip olacaktır.

ü Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru cevap dikkate alınarak 70 ve üzeri puan alan aday baĢarılı sayılacaktır.

ü Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru Ģık/Ģıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

ü Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda hatalı sorular doğru kabul edilerek 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.

ü Adayların; sınav puanı eşit olması halinde, SBPGM Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda, başarı sıralamasını SBPGM yapacaktır.

ĠLETĠġĠM ve DUYURU

ü Sınavla ilgili bilgilendirmeler ve iletiĢim için adaylar 444 83 83 nolu EğiTek Çağrı Merkezinin telefonundan yararlanabilecektir.

ü Sınav soru ve cevap anahtarları 15 ġubat 2011 tarihinde http://personel.saglik.gov.tr adresinden yayımlanacaktır.

ü Adayların sınav sonuçları 10 Mart 2011 tarihinde Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü (SBPGM)‟ne teslim edilecek ve aynı gün http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

SINAV İTİRAZLARI

ü Adaylar; sınav sorularına ve sınav uygulamasına iliĢkin itirazlarını soru ve cevap anahtarlarının http://personel.saglik.gov.tr adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 8 (sekiz) iĢgünü içerisinde SBPGM'ye yapabilecektir.

ü Adaylar; sınav sonuçlarına yönelik itirazlarını ise sonuçların adaylara duyurulmasından itibaren en

geç 10 (on) iĢgünü içerisinde SBPGM'ye yapabilecektir.

ü Ġtirazların incelenmesi için aday T.C. Ziraat Bankası BeĢevler Ankara ġubesindeki Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye ĠĢletmesi?nin TR690001000799054952185001 numaralı hesabına 10 (on) TL inceleme ücreti yatıracaktır.

ü Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası, imza, adres ve dekontu olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.

ü Yapılan bu itirazları SBPGM değerlendirerek, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına yönelik olanları sonuçlandırmak üzere EĞİTEK‟ e gönderecektir. EĞİTEK bu itirazları 10 (on) gün içerisinde sonuçlandırarak SBPGM 'ye bildirecektir.

ü ?Görev Alanları ve Atama Yapılacak Görevin Niteliği? ile ilgili konulara ait sorulara ilişkin itirazları EĞİTEK inceleyip sonuçlandıracaktır. İtirazlara yönelik tüm sonuçlar adaylara SBPGM tarafından bildirilecektir.

ü Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, adayların/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz. Ancak; adayın kendi kusuru dıĢında idari sebeple sınava girememesi durumunda sınavın ait olduğu yıl içinde banka dekontu/ödendi makbuzu ile baĢvuruda bulunduğu takdirde kendisine ücret iadesi yapılabilecektir. Ücret iadesi alabilecek adaylar Millî Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinden sorgulatma yoluyla durumunu öğrenebilir.

Sınav merkezinde bulunan her türlü sınav evrakının aslı veya fotokopisi yargı organları dışında, Bilgi Edindirme Kanununun 7'nci maddesine göre aday dâhil hiçbir kişiye ya da kuruma verilemez ve gösterilemez.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber