Lisede '45 santim' iddiaları yalanlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2011 20:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Nevit Kodallı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nde kız ve erkek öğrencilerin birbirine 45 santimetreden fazla yaklaşmasının yasaklandığı, kız-erkek ayrımı yapıldığı iddiaları yalanlandı.

Yaşanan gelişmeler üzerine açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı gibi belirli bir amaca hizmet ettiğini vurgulayarak, konuyla ilgili gerekli soruşturmanın başlatıldığını söyledi. Kız ve erkek öğrencilerin birbirlerine 45 santimetreden fazla yaklaşmasının yasaklandığı iddialarına sert tepki gösteren Gül, "Bu okulumuzda kız ve erkek öğrenciler aynı sırada yan yana oturuyor. 45 santimetrelik mesafe bunun neresinde? Bunlar gerçek dışı beyanatlar.

Sınıflardaki sıraların önünün tahtayla kapatıldığı iddiaları da gerçek değildir. Okulumuzdaki sıralar, Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de kullanılan standart sıralardır ve sonradan herhangi bir eklenti de olmamıştır" dedi.

Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile hemen yan tarafından bulunan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin aynı kampus içinde olduğunu hatırlatan Gül, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ne ait yurdu Nevit Kodallı öğrencilerinin de ortak kullandığı bilgisini verdi. Gül, Mersin Valiliği'nin teklifi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın da onayıyla binanın bir bölümünün kız, diğer bölümünün de erkek öğrencilere ayrıldığının altını çizerek, "Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor

Lisesi'nin kız ve erkek öğrencileri aynı yemekhanede yemek yemeye devam etmektedir. Kız-erkek öğrenci ayrımıysa söz konusu dahi değildir" diye konuştu.

Öğrenci velilerinin yanlış bilgilendirildiğini savunan Hasan Gül, bu duyumlar sonucunda tepkilerini de bu şekilde ortaya koyduklarını, ancak söz konusu iddiaların kesinlikle gerçekle hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi. Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nin Mersin'in en gözde okullarından biri olduğuna dikkat çeken Gül, "Biz bu okulumuzla yakından ilgileniyoruz ve okulun başarısını çekemeyenler var" dedi.

Okulda haftada 2 saat Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi olmasına karşın 3 branş öğretmeni olduğu iddialarının da doğru olmadığı gibi okulda dile getirildiği gibi 3 değil sadece bir öğretmenin görev yaptığını belirten Gül, konuyla ilgili gerekli soruşturmanın başlatıldığını, herhangi bir görevden almanın şuan için söz konusu olmadığını ve asıl kararın yapılacak olan soruşturmanın ardından verileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber