TÜBİTAK ile SHÇEK arasında işbirliği protokolü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2011 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜBİTAK ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) arasında, SHÇEK'in hizmet sunum süreçlerinde teknoloji kullanımını güçlendirmek amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, işbirliği protokolü Türkiye'de sosyal hizmet politikalarının belirlenmesi, uygulanması ve kurumlar arasında gerekli koordinasyonun sağlanmasında merkezi rol oynayan SHÇEK'in hizmet sunum süreçlerinde teknoloji kullanımını güçlendirmek amacıyla 11 Ocak 2011 tarihinde imzalandı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş ve SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış tarafından imzalanan protokol ile SHÇEK'in çocuk, yaşlı, özürlü, aile ve kadınlara yönelik olarak sunduğu sosyal hizmetlerin daha verimli ve etkin hale getirilmesine olanak tanıyacak yönetim bilgi sisteminin geliştirilmesine yönelik araştırma ve geliştirme çalışmaları TÜBİTAK ile işbirliği içinde gerçekleştirilecek.

SHÇEK'in bilişim ihtiyaçlarına yönelik üçüncü taraflarla yürüteceği çalışmalarda TÜBİTAK tarafından teknik danışmanlık hizmeti verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber