İnternette kişisel bilgilerinizi ve resimlerinizi yayınlamayın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2011 10:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bursa Emniyet Müdürlüğü, internete giren çocukların aileleri tarafından kontrol edilmeleri gerektiği uyarısında bulunuyor. Ebeveynlerin interneti çocuklarıyla beraber kullanmaları gerektiğini vurgulayan Emniyet, çocukların özellikle kişisel bilgilerini, adres ve fotoğraflarını paylaşmaması gerektiğini duyuruyor.

Ailelerin çocuklarına kendi kişisel bilgi ve adreslerini internette bir başkasına vermemeyi öğretmesi gerektiği belirtilen açıklamada şu tavsiyelerde bulunuluyor: "Özellikle chat odalarında özel bilfi ve fotoğraflarınızı yayınlamayın. Eğer şahsi bir siteniz (ailenize ait, içerisinde aile fotoğraflarınızın bulunduğu) varsa sitenizde çocuklarınızın hangi okullara gittiklerini yazmayın. Çocuklarınıza kesinlikle sizin bilginiz dışında internet arkadaşlarıyla yüzyüze görüşme yapmamasını mutlaka öğretin. Eğer bir buluşma olacaksa ona eşlik edin ve buluşma yerinin güvenli bir yer olmasına dikkat edin. Çocuklarınız için koyduğunuz kuralların etkili olabilmesi için aileniz içinde iyi bir iletişim zemini oluşturmanız gerekir. Çocuklarınızı zararlı şeylerden koruyabilecek program, araçlar ve erişim kontrol seçeneklerini öğrenmeye çalışın. Bu hususta çocuklarınız için en iyisini yapmaya çalışın. En değerli varlığınız olan çocuklarınızı kaybedebilirsiniz. Çocuklarınıza zararlı olabilecek mailleri açmamalarını, chat taleplerini cevaplamamalarını söyleyin. Böyle bir şey gerçekleştiğinde sizi haberdar etmesini sağlayın, kendisine kızmayacağınıza inandırmanız lazım."

İNTERNET ARKADAŞLARINIZLA YÜZYÜZE GÖRÜŞMEYİN

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasında çocuklara da bir dizi tavsiyelerde bulunuluyor. Anne-babanın bilgisi dışında kimseye nüfus bilgileri ve okulun adresinin verilmemesi istenilen açıklamada, internette rahatsız edilen çocukların durumu hemen velilerine bildirmeleri gerektiğine vurgu yapıldı. Çocukların internetteki arkadaşlarının yüz yüze görüşme isteklerinin geri çevrilmesinde yarar olduğunun kaydedildiği açıklamada, "Online arkadaşlarınızın yüzyüze görüşme talepleri genellikle iyi bir fikir değildir. Çünkü onlineken ortaya konulan kimlik, kişilik, gerçek hayatta çok farklı olabilir. Bunu göz önünde bulundurun. Bu konuda anne-babanızı haberdar edip gerekirse beraber gidebilirsiniz. Buluşma yerinizin güvenli bir yer olmasına dikkat edin. Bilmediğiniz, tanımadığınız kişilerden gelen e-maillerini açmayın. Anne-babanızın dışında şifrelerinizi kesinlikle bir başkasına vermeyin. Anne-babanızın internet için koyduğu kurallara uyun. Unutmayın bu kurallar sizin güvenliğiniz için koydukları kurallardır. Anne-babanızın bilgisi dışında her hangi bir sipariş, alışverişte bulunmayın." ifadeleri yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber