Kadir Has Üniversitesinde bir garip başörtüsü yasağı...

Haber Giriş : 27 Mart 2005 00:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitenin Cibali Kampüsü'ndeki açılış törenlerini, aralarında Erdoğan'ın eşi Emine Hanım'ın da bulunduğu altı başı örtülü kadın da izledi.

Üniversitelerde öğrencilere yönelik türban kısıtlaması bahane edilerek geçtiğimiz günlerde başörtülü iki muhabirin kovulduğu Kadir Has Üniversitesi'nde yasak, dün, Başbakan Erdoğan sayesinde sona erdi.

Üniversitenin Cibali Kampüsü'ndeki açılış törenlerini, aralarında Erdoğan'ın eşi Emine Hanım'ın da bulunduğu altı başı örtülü kadın da izledi. Başbakan Erdoğan, üniversite bünyesinde açılan Rezan Has Müzesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nin açılış törenine eşi Emine Erdoğan ile birlikte gitti. Emine Erdoğan ile birlikte 80 yaşındaki Rukiye Yalçınöz, yeni binanın iç mimarisinde görev alan Eda Can ve annesi Belma Can dahil altı başörtülü kadın da törende hazır bulundu.

PROF. ÜÇDAL KONUŞMADI

Başörtülü muhabirleri üniversiteden dışarı attıran Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Üçdal, gazetecilerin, "Bir tavır değişikliği mi var?" yönündeki sorularını, 'Sonra konuşalım' diyerek cevapsız bıraktı. Gazetecilerin, 'Emine Erdoğan da gelecek. Başörtülü misafirlerin içeriye girmesinde bir mahzur var mı?' sorusu üzerine, Prof. Üçdal, şu cevabı verdi: 'Şekerim, daha sonra konuşalım. Lütfen beni rahat bırakın. Açılıştan sonra konuşuruz. Şu anda sıkıntılı ortamda konuşmayalım.'


Kadir Has Üniversitesi'nde 15 Mart'ta düzenlenen paneli izlemeye giden Yeni Şafak ve Yeni Asya gazetelerinden iki başörtülü muhabir, kampüsten çıkartılmıştı. 'Usulüne göre giyinip öyle gelin' denilen muhabirlere Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç de, 'türban şyasağı'nı gerekçe göstererek sahip çıkmamıştı. Daha sonra bir açıklama yapan insan hakları savunucuları ve yazarlar, Hükümet'e, başörtü yasağına son verilmesi çağrısında bulunmuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber