MEB'e 'öğretmenimi arıyorum' başvuruları

Haber Giriş : 27 Mart 2005 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü sitesine en çok, "dayak" ve "yanlış eğitim" konusundaki şikayetlerin yapıldığı belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü'nün yeni tasarladığı "http://iogm.meb.gov.tr/ " internet sitesinde vatandaşların ilköğretimle ilgili şikayet ve görüşlerini aktarabileceği bir e-posta adresine yer verildi. Son 10 gün içerisinde toplam 160 kişi elektronik posta yoluyla şikayetlerini aktardı.

Dayağa dur diyecek makam var mı?

İnternet sitesine gönderilen şikayetlerden bazıları şöyle:

- Öznur Yılmaz adlı ilkokul öğretmenimi arıyorum. İletişim kurmam için yardımcı olursanız sevinirim.1975 yılında Sakarya ili Karasu ilçesinde görev yaptı.

- Okulumuzda görevli olan Y. A adındaki eğitimci ilkokul ikinci sınıftaki öğrencileri dövüyor ve veliler şikayet ettiklerinde de 'ben burada 8 seneden beri çalışıyorum, beni kimse görevimden alamaz' diyerek gözdağı veriyor.

- Bizim kaç seneden beri A.A adında bir fen bilgisi öğretmenimiz var. Ben ve benim gibi birçok arkadaşım bu öğretmenden şikayetci. Çünkü yeterli değil dersini iyi anlatamıyor.

- Bazı televizyon dizileri çocukları çok olumsuz etkiliyor. Olumsuz davranışlar öğrenip uygulamaya kalkıyorlar. Lütfen bu diziler bazı engellere takılsın ve yayınlanmasın.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber