DİSK: Torba yasası geri çekilmeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2011 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, ?Torba Yasası ayıklanmalı, işçi ve emekçi aleyhine düzenlemeler çekilmeli, beklentilere cevap verecek geçici bazı düzenlemeler vakit geçirilmeden yapılmalı

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, ?Torba Yasası ayıklanmalı, işçi ve emekçi halk aleyhine düzenlemeler geri çekilmeli, bazı beklentilere cevap verecek geçici düzenlemeler vakit geçirilmeden TBMM içinde bir mutabakat ile çıkarılmalıdır? dedi. Çelebi yaptığı açıklamada, ?işçi ve emekçi yığınları güvencesizliğe sürükleyen? söz konusu yasanın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerinin tamamlandığı ve Genel Kurul'a sunulduğunu belirterek şu görüşleri ortaya koydu:

Bu yasa ayıklanmalı

?DİSK bu yasa içindeki işçi ve emekçi halkımızın aleyhine yapılmak istenen değişikliklere karşı ?Vurgun Düzenine Kapkaç Yasası Torba Yasası'na İzin Vermeyeceğiz!? başlığını taşıyan kampanyamız çerçevesinde onbinlerce bildiri dağıtıldı. Türkiye çapında faks, mektup eylemleri gerçekleştirildi, kitlesel basın açıklamaları ve İzmir, Ankara, Adrana gibi metropollerde yürüyüşler yapıldı, TBMM Plan Bütçe Komisyonuna, milletvekillerine görüş ve talepleri içeren dosyalar sunuldu.

Türkiye çapında ?Genel Direniş? eylemleri yapıldı. İstanbul Taksim/Gezi Parkı 'nda olmak üzere, İzmir, Bursa, Kocaeli, Konya, Antep, Adana, Diyarbakır, Samsun, Eskişehir, Antalya, Çerkezköy, Gebze ve daha pek çok il merkezinde kitlesel eylemler gerçekleştirildi. Bu eylemlerimizin temel talebi şuydu: Torba Yasası ayıklanmalı, işçi ve emekçi halk aleyhine düzenlemeler geri çekilmeli, bazı beklentilere cevap verecek geçici düzenlemeler vakit geçirilmeden TBMM içinde bir mutabakat ile çıkarılmalıdır.?

Çelebi, bütün bunlara karşın yüz binlerce emekçinin hayatını derinden etkileyecek bu konuyla ilgili olarak, emekçilerin bir kez daha siyasi iktidar karşısında yalnız bırakıldığını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber