Öğrenciler 'karne sistemi'ni çökertmek için örgütlendi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 22 Ocak 2011 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Facebook'ta ortaöğretim öğrencilerinden oluşan bir grup genç, e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ni çökertmek için örgütlendi. Dün akşam saat 17.00-19.00 arasında aynı anda siteye giriş yapmak için anlaşan öğrenciler, amaçlarına ulaşamadı. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün aldığı tebdir sayesinde sistemde herhangi bir sorun yaşanmadı.

Sosyal paylaşım sitesi facebook, dün ilginç bir grubun eylemine sahne oldu. Çoğunluğu öğrencilerden oluşan 'e-okulun çökmesi için hepimiz aynı anda gircez' grubu, sınav ve karne bilgilerinin yer aldığı 'https://e-okul.meb.gov.tr' sistemine eşzamanlı girerek çökertmeye çalıştı. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü yetkilileri, 'sanal eylemle' ilgili gereken tedbiri aldıkları için sitede herhangi bir sorun yaşanmadı. Bora Tülek isimli bir facebook kullanıcısı tarafından oluşturulan grubun gerçekleştirdiği öğrenci hareketi, sosyal paylaşım sitesinde bu yönde yapılan ilk eylem oldu.

Facebook'ta hafta başında çoğunluğu 10 ile 20 yaş arasındaki ortaöğretim öğrencilerinden oluşan bir grup kuruldu. Sosyal etkinlik amacıyla açılan gruba 'e-okulun çökmesi için hepimiz aynı anda gircez' adı verildi. Dün akşam saat 17.00-19.00 arasında tüm üyelerinden 'e-okul'a girmelerini isteyen grup, toplam 1 milyon kişiye davet gönderdi. Etkinlik çağrısına 148 bin kişi "katılacağım" cevabını verirken, 16 bin 255 kişi ise "belki" dedi. Öğrencilerin okuldaki durumları ve karne bilgilerinin yer aldığı sağlayan sistemin, bu yoğunlukta bir giriş talebini karşılayıp karşılayamayacağı bilinmiyordu. Ancak gruptaki öğrencilerin çoğunun eyleme ilgi göstermediği öğrenildi. MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü yetkilileri, 'sanal eylemle' ilgili gereken tedbiri aldıklarını belirterek, "Bir sıkıntı olacağını zaten beklemiyorduk. Geçen sene de özel bir programla sisteme milyonlarca giriş yapılmıştı, o nedenle tedbirliyiz." açıklamasını yaptı.

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 Ocak ayında kullanıma açılan, 'okul yönetim bilgi sistemi yazılımı'. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp mezuniyetine kadar olan tüm sürece internet üzerinden erişimini sağlayan sistem, şu anda e-Okul modülüne tüm resmi-özel ilk ve ortaöğretim okulları, anaokulları ile özel eğitim okulları giriş yapıyor. Halen öğrencilerin sınav ve projelerden aldıkları notlar ile öğrenciye ait karne, takdir, teşekkür gibi tüm belgelerin bilgileri bu sisteme giriliyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber