Belediye 'kendi yolunu kendi yapan' vatandaşı mahkemeye verdi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Ocak 2011 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Yenimuhacir Beldesi Belediye Başkanı, kendi aralarında para toplayıp çamur olan mezarlık yoluna mıcır döken vatandaşlardan şikayetçi oldu.

Selim ŞEN

EDİRNE - Köy-Koop Edirne Merkez Birliği'ne bağlı Yenimuhacır Kalkınma Birliği'ne üye belde sakinleri, mezarlık yolunun bozuk ve çamurlu olması nedeniyle geçen hafta kendi aralarında yaklaşık 3 bin lira topladı.

200 ton mıcır satın alan belde sakinleri Yenimuhacır Kalkınma Birliği'nden ücretsiz tahsis edilen iş makinası ve kamyon yardımı ile 250 metrelik ve 15 metre genişliğindeki mezarlık yoluna mıcır döktürdü. Bunu öğrenen 2 bin kişinin yaşadığı Yenimuhacır Beldesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Recep Ordu, mıcır dökülmesini organize eden Mehmet Tiryakioğlu, Halil İbrahim Dinç, Saim Değirmendereli hakkında,'yolu bozdukları ve daralttıkları' iddiasıyla Keşan Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Başvuru üzerine belde sakinlerinden 35 kişinin ifadesini alan savcılık konuyla ilgili soruşturma başlattı.

"TEŞEKKÜR YERİNE SUÇLAMA"

Belediye Başkanı Recep Ordu'nun şikayeti üzerine ifadesi alınan Mehmet Tiryakioğlu, Halil İbrahim Dinç, Saim Değirmendereli, Vedat Özdemir ve Hüseyin Eren teşekkür yerine boş yere suçlandıklarını söyledi. Yolu bozmakla suçlanan belde sakinleri adına konuşan Halil İbrahim Dinç, suç duyurusuna anlam veremediklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Yenimuhacir Belediye Meclisi'nin MHP'li üyeleri, mezarlık yolunun düzenlenmesi için bir çok kez önerge verdil ama kabul edilmedi. Biz yine de belediyenin ?imkanı yoktur' düşüncesi ile başkana bir şey demedik. Her şey devletten beklenmez anlayışı ile bu hizmeti de kendimiz yapalım dedik. Parti ayrımı gözetmeksizin belediyemize destek vermek istedik. Kendimiz para verdik ve birliğimizin araçlarını kullandık. Belediye Başkanımız Sayın Recep Ordu, teşekkür edeceği ya da ?Yapılacak bir iş var mı?' diye sormak yerine bizleri suçladı. Nasıl bir anlayıştır bilemedik! Kendisine de önceden, yola mıcır atılacağı bilgisini ulaştırdık."

Belediyeye ait atıl durumda duran parke taşları almak için izin istediklerini söyleyen Dinç, "Eski taşları çeşme önüne sermek için bile izin vermedi. Ne yapmak istiyor anlamadık. Acaba yolun ve çamurdan girilemeyen çeşmenin belde halkı tarafından kullanılmaması mı isteniyor. Yol bozulmuş değil. Daraltılmış hiç değil. Kimsenin malına da zarar vermedik" diye konuştu.

"AMAÇ BELEDİYEYİ KÜÇÜK DÜŞÜRMEK"

Yenimuhacır Belediye Başkanı Recep Ordu ise kendilerine bu zamana kadar yol için herhangi bir talep gelmediğini söyledi. Beldedeki bazı kişilerin belediyeyi küçük düşürmek için bu yola başvurduklarını kaydeden Ordu kendisini şöyle savundu:

"Beldedeki kooperatif üyelerinin belediyemize herhangi bir talebi olmadı. Daha önce bu 35 kişiden 2'si uzun süre AK Parti'de meclis üyeliği yaptılar. Buna rağmen yola herhangi bir talepleri olmamıştı. Şimdi belediyeyi küçük düşürmek için kendi aralarında para toplayıp bize hiçbir talepte bulunmadan, sormadan yola mıcır atmışlar. Bunu öğrenince kendileri ile görüşmek istedim ancak ?belediye başkanı da kim oluyor, görüşmeyiz' dediler. Ben de Fen İşleri Müdürlüğü'nün, benim haberim olmadan yola attıkları mıcırla yolu bozdukları ve daralttıkları için savcılığa gittim. Burada amaç belediyeyi küçük düşürmek, çünkü bize hiçbir talepleri yok. Onların amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber