Emniyette alt-üst yapısı bouzlacak

Haber Giriş : 28 Mart 2005 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis camiası sancılı. 1996 ve 1999'da düz üniversite mezunlarına sınavla rütbe hakkı verildikten sonra, Anayasa Mahkemesi'nin "Eşitlik gerekçesiyle" yaptığı bir düzenlemenin, akademi mezunlarını mağdur edeceği, dışarıdan gelen polis memurlarının askerliğinin rütbeden sayılmasıyla, akademiyi bitiren amirlerin önüne geçeceği belirtiliyor.


Anayasa Mahkemesi, "Ancak, amir olduktan sonra, misyon koruma görevi, askerlik, istirahat izni v.s. rütbeden sayılır" şeklindeki maddeden, "Ancak amir olduktan sonra" ibaresinin, eşitliğe aykırı olduğu gerekçesiyle çıkarılmasını istedi. Bu durumda, askerliğini, daha önce yapmış olup da, sınavla amir olan akademi dışı polisler, rütbe atlayacak ve mevcut amirlerinin önüne geçecek.
Akademi mezunlarının mağduriyetlerini gidermek üzere torba yasaya ilâve edilen madde, son anda paketten çıkarıldı. Hükûmet, Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile yeni bir tasarı hazırlıyor. Tasarının 2 Nisan'a kadar kanunlaşmaması halinde, terfiler gerçekleşecek ve rütbeler kazanılmış hak sayılacak. Akademi mezunu polisler, bugüne kadar amirlerinde çalışan polis memurlarının kendilerinin amiri olmasını kabullenemeyeceklerini, kurumda hiyerarşinin altüst olacağını belirtiyorlar.

d.b.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber