Nevruz kutlamasına katılan 107 öğrenciye ceza davası/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Ocak 2011 17:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

MERSİN Üniversitesi'nde (MEÜ) düzenledikleri izinsiz Nevruz şenliğinde 'yasa dışı slogan atmak, döviz taşımak ve gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet etmek' suçlarına karıştığı iddiasıyla haklarında 3'er yıla kadar hapis cezası istenen 107 öğrencinin yargılanmasına başlandı.

MEÜ Çiftlikköy Kampusu'nda geçtiğimiz yıl mart ayında düzenledikleri 'Nevruz kutlamaları' nedeniyle üniversitenin çeşitli bölümlerinde eğitim gören 107 öğrenci hakkında Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma sonunda, 'Yasa dışı slogan atmak, döviz taşımak ve gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet etmek' suçlarında haklarında 3'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 107 öğrencinin yargılanmasına Mersin 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Tutuksuz yargılanan öğrencilerin büyük çoğunluğunun katılmadığı duruşma, olay günü çekilen görüntülerin izlenmesi için ertelendi.

Duruşma çıkışı adliye binası önünde açıklama yapan İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, geçtiğimiz yıl MEÜ Çiftlikköy Kampusu'nda düzenlenen şenliğin, hiçbir şekilde taşkınlık yapılmadan sona erdiğini belirterek, "Ancak Nevruz şenliğine katıldıkları gerekçesiyle 107 öğrenci hakkında ceza davası açılmıştır. Güvenlik güçleri, yargı erki ve üniversite yönetiminin işbirliği yaparak hukuka uygun olmayan bir yöntemle bu davanın açıldığını düşünüyoruz. Bu dava, öğrenciler üzerinde baskı oluşturularak onları sindirmek, sosyal etkinlikler yapmayı, bir araya gelmeyi engellemek, anti demokratik uygulamalara karşı sessiz kalmalarını amaçlamaktadır" dedi.

Tanrıverdi, üniversite gençliğinin yalnız olmadığını ve İHD olarak bu davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber