Onlar okula gidemedi, okul onlara geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2011 19:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ordu'nun Kabadüz ilçesinde, çeşitli nedenlerle okula gidemeyen ve okuma yazma bilmeyen yaşları 65-80 arasında değişen 176 kişiye evde okuma yazma öğretiliyor.

Kabadüz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Halk Eğitim Merkezi'nin başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında hazırlanan ''Kalem Tutmak Benim de Hakkım'' Projesi kapsamında, okuma yazma bilmeyenlere evlerinde ulaşılıyor.

Kaymakam Yavuz Gül, AA muhabirine lise ve üniversite mezunlarından oluşturdukları 23 eğitmenle, Kabadüz'de ulaşabildikleri herkese okuma yazma öğretmeyi hedeflediklerini belirtti.

İlçede okuma yazma bilmeyen 480 kişi tespit ettiklerini anlatan Gül, ilk etapta 176 kişiye evde hizmet verdiklerini ifade ederek, ''Bunların çoğunluğunu yaşlılar ve kadınlar oluşturuyor. İlçemizde okuma yazma bilmeyen insan bırakmamayı ve herkese okuma yazma öğretmeyi ve eğitmeyi hedefliyoruz'' dedi.

Kursların verildiği okullara gelemeyeceklerini söyleyen kadınların ve yaşlıların evlerine, ayaklarına kadar giderek eğitim verdiklerini ifade eden Gül, şunları kaydetti:

''Okuma yazma öğrettiğimiz insanların, defter, kalem, kitap, tahta gibi ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz ve vatandaşlarımızın yalnızca okuma yazma öğrenmelerini istiyoruz. Okuma yazma öğrettiğimiz insanlar arasında 80 yaşına gelmiş insanlar var ve bunlar bize öğrenmenin yaşı olmadığını gösteriyorlar. Biz de insanlardaki bu çabayı gördükçe daha çok hevesleniyor ve bu öğrenme kampanyası için istekle çalışıyoruz.''

Proje kapsamında, eşiyle birlikte okuma yazma öğrenen 72 yaşındaki Süleyman Yılmaz, ''Eskiden buralarda okul yoktu. Olan okullar da çok uzaktı ya da şehirdeydi. Biz okul olmadığı için okuyamadık. Babamızdan, dedemizden kalan tarlalarda tarımla uğraştık. Şimdi böyle güzel bir çalışma yapmışlar bize okuma yazma öğretmeye çalışıyorlar. Biz işlerimizden kursa gidemediğimiz için de eve kadar gelip bize okuma yazma öğretiyorlar'' diye konuştu.

Ayaklarına kadar gelen bu hizmetten son derece mutlu olduklarını ifade eden Yılmaz, artık okuma yazma öğrenememeleri için bir neden kalmadığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber