Bakan Çubukçu, Ağrı'da karne dağıttı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2011 15:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ''Başarıya giden yol, her şeyden önce yüksek güvenli çocuklar yetiştirmekle mümkün'' dedi.

Bakan Çubukçu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Alpaslan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

Bakan Nimet Çubukçu ve Emine Erdoğan, 3-A sınıfını ziyaret ederek, öğrencilere karnelerini dağıttı. 30 öğrenciyi tahtaya çağırarak karnelerini veren Bakan Çubukçu ve Erdoğan, onlara çeşitli hediyeler de verdi.

Bakan Çubukçu, burada yaptığı konuşmada, karnelerindeki notlar ne olursa olsun, çocukların üzülmemesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

''Çocuklarımızın ancak mutlu olduklarında, başarılı olabileceklerine inanıyoruz. Bugün burada, büyük bir coşku ve heyecan var. Hepsinin gözleri ışıl ışıl ve her çocuğumuz çok duyarlı. Ben bir bakan, bir anne ve bir veli olarak yürekten inanıyorum ki önem verildiği, değer verildiği zaman her çocuk mücevherdir. Önemli olan onları en güzel şekilde işlemektir. Bugün onların moral ve motivasyonunun en yüksek olması gereken bir gün. Kesinlikle karnelerindeki notlara düşük de olsa üzülmesinler, aileler bunu mesele yapmasınlar. Yarı yıl tatili, hem dinlenmek hem de değerlendirmek için çok daha iyi bir dönem. Önemli olan çocuklarımızın mutluluğu ve sağlığıdır. Başarıya giden yol, her şeyden önce yüksek güvenli çocuklar yetiştirmekle mümkün. Bunda hem okullarımızın, hem de ailelerin büyük rolü var. Çocuklarımıza güvenelim. Onlara değer verelim.''

AK Parti hükümeti döneminde özellikle Ağrı'da, yapılan fiziki yatırımların yüksek olduğunu ifade eden Bakan Çubukçu, ''Ancak yapılacak çok şey var. Bugün açılışı yapılacak okulların eğitim öğretim sistemine hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

Emine Erdoğan ise bugün çocukluk dönemine dönmüş gibi hissettiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Bunu burada yaşamak güzel bir duygu. Bizim elimizden karne almaları, ileride onlar için de iyi bir anı olacak. İnşallah bundan sonra daha da başarılı olurlar. Böyle kıyıda köşede kalmış okullarda, bu kadar başarılı öğrenciler görmekten mutlu oldum. Bu da beni gelecek adına heyecanlandırdı.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber