Derste başarısız olan çocuk göz hastası olabilir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2011 23:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Göz hastalıkları çocukların derslerinde başarısız olmasına yol açabiliyor. Türkiye'de her 3 çocuktan birinde görme sorunu olduğunu belirten uzmanlar bunun öğrenmeyi olumsuz etkilediğini ifade ediyor.

Göz bozlukluğunun tembelliği tetiklediğini ifade eden Op. Dr. Özer Şahin, bunun farkında olmayan ailelerin, çocuklarının derslerdeki başarısızlığını, öğrenme yeteneklerinin düşüklüğüne bağladığını söyledi. Çocukların iyi göremediği için derslerinden geri kalabildiğini vurgulayan Şahin, göz bozukluğunda önlem alınmadığında, ilerleyen yıllarda çocuğun görme kalitesini daha ciddi oranda etkilediğini kaydetti.

Görme bozukluklarının görülme sıklığının yaşa bağlı olarak arttığını ifade eden Şahin, çocuklarda en sık görülen göz hastalıklarının şaşılık, miyop, hipermetrop ve astigmat olduğunu belirtti.

Göz bozukluğunun erken konulan teşhis ile geçici gözlük kullanımı yoluyla kolayca atlatılabildiğini vurgulayan Şahin göz bozukluğu belirtilerini şöyle sıraladı: "Çocuğun tahtayı yeterince iyi görememesi. Okurken satır atlaması. Cümleleri eliyle takip etmesi. Bir gözünü daha öne alarak kitaba bakması. Televizyonu yakından seyretmesi. Gözlerde sulanma ve dolayısıyla ödevlerini yaparken zorlanması."

Ailelere okul öncesinde çocuklarını muhakkak düzenli olarak doktora götürmelerini öneren Şahin, bu sayede bir veya her iki gözde görme azlığı problemi, buna neden olan hastalıklar ve şaşılığın erkenden tespit edilebildiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber