Adıyaman'da belediye başkanının da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2011 11:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Adıyaman'da 'İhaleye fesat karıştırma' ve 'Resmi belgede sahtecilik' iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında belde belediye başkanının da bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin düzenlendiği 'Batak-04' operasyonu kapsamında gözaltına alınan 8 kişinin Besni İlçe Jandarma Komutanlığındaki sorguları tamamlandı.

Besni Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen Suvarlı Belde Belediye Başkanı Ömer Faruk B. ile belediye çalışanları Yunus A, Mehmet B, Mehmet Ö ile müteahhit Müslüm K, sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Latif Y, Tevfik Avni A, ve Seydi K. ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

-OLAY-

'İhaleye fesat karıştırma' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlamaları gerekçesiyle Suvarlı ve Sarıyaprak belde belediyelerine yapılan operasyon kapsamında Adıyaman ve Gaziantep illerindeki belirli adreslerde eş zamanlı aramalar gerçekleştirilmiş ve 7'si kamu görevlisi, 1'si müteahhit 8 kişi gözaltına alınmıştı.

Operasyonda bazı ihale dosyalarına, 10 adet bilgisayara el konulmuş, zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 1 av tüfeği, 53 tabanca mermisi, 8 cep telefonu, 8 sim kart ve çok sayıda doküman ele geçirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber