İMKB'de danışman krizi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Şubat 2011 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İMKB, emekli olduktan sonra danışmanlık kadrosu açılan iki başkan yardımcısı nedeniyle kaynıyor. İki danışmana 14 bin lira maaş bağlanması üzerine Yüksek Denetleme Kurulu konuya el koydu

Bugüne kadar yurt dışı ve yurt içi kaynaklı birçok krizi başarı ile atlatan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) şimdi de ?danışman krizi' yaşanıyor. Yaş haddinden emekli olan iki başkan yardımcısının yönetmelik değiştirilerek, kuruma başkan danışmanı olarak atanması ve ardından iki danışmana 14 bin lira da maaş bağlanması İMKB'de kazanların kaynamasına yol açtı. İMKB içindeki danışman rahatsızlığına Ankara el koydu. Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu da danışman krizini mercek altına aldı. İMKB'de yaşanan ilginç danışman krizinin ayrıntıları şöyle:

?İMKB'de iki başkan yardımcısı, 2009 yılında yaş haddinden emekli oldu. İMKB yönetim kurulu da 11 Eylül 2009 tarihli kararla iki başkan yardımcısının kurumda ?danışman' olarak çalışmasını kararlaştırdı. Ancak başkan yardımcılarının 67 yaşında olması nedeniyle bu kez yaş haddi pürüzü çıktı. Yönetim kurulu yeni bir karar alarak, danışmanlık kadrosunda yaş haddi şartını kaldırdı. Her iki danışmana da 14 bin lira maaş bağlandı. Danışmanlardan birisi deprem çalışmalarını, diğeri de uluslararası ilişkileri takip etmekle görevlendirildi. Danışmanların ücretleri kısa sürede İMKB içinde duyuldu. Ankara'ya çok sayıda şikayet geldi. Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu denetçileri de şikayetleri değerlendirerek, danışman krizini mercek altına aldı. YDK, konuyla ilgili olarak da İMKB yönetimine uyarıda bulundu. Bu gelişmeler üzerine, danışmanların sözleşmeleri bir daha uzatılmadı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber