TBMM'deki tüm kavas kadrosu değiştirildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Şubat 2011 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'de kavas operasyonu

Vekillere hizmet veren kavasların iş takibi yapması, hatta birinin Erdoğan'a not vererek işini yaptırmak istemesi üzerine tüm kavas kadrosu değiştirildi

ÖNDER YILMAZ Ankara

TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerine hizmet veren kavasların Başbakan seviyesinde iş takipçiliği yapmak istemesi üzerine yeni önlemler alındı. TBMM Başkanlığı, bir kavasın Genel Kurul'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a not vererek kendi işini yaptırmaya çalıştığını belirleyince düğmeye bastı.

Daha önce kavasların milletvekillerinden para istemek gibi uygunsuz tavırlar sergiledikleri ve milletvekilleri ile yakınlaştıklarına ilişkin tespitler yapan TBMM Başkanlığı, kavas kadrosunu değiştirdi. Bununla yetinmeyen TBMM Başkanlığı, ?VIP kavas? hizmetini devreye sokmak için üniversite mezunu, dil bilen 5 kavas almayı kararlaştırdı.

Bakanı sinirlendiren not

TBMM'nin 23. dönem 5. yasama yılı başında Meclis Başkanlığı'nın yaptığı kavas operasyonunun arkasındaki nedenin, bir kavasın kendi işiyle ilgili olarak Erdoğan'a yazılı not vermeye kalkışması olduğu öğrenildi. Başbakan'ın verilen notu ilettiği yanındaki bakanın duruma tepki gösterdiği ve durumu ilgililere bildirerek uyardığı bildirildi. Bu olay TBMM Başkanlığı'nın sabrını taşırdı. 5. yasama yılının başlangıcında harekete geçen TBMM Başkanlığı, TBMM Genel Kurulu'nda görev yapan kavas kadrosunun tümden değiştirdi. TBMM Başkanlığı, üniversite mezunu ve yabancı dil bilen 5 kavas alınmasına karar verdi. Milletvekillere hizmet verecek eğitimli VIP kavas kararı şöyle alındı: ?Genel Kurul Salonu'nda milletvekillerine hizmet veren personele kavas denilmektedir. Bu görev bugüne kadar hizmetli ünvanlı personel tarafından yürütülmektedir. Kavaslık ve temizlik hizmetlerinin aynı kişi tarafından yürütülmesi sakıncalı bulunmaktadır. Makamlarınca da uygun görüldüğü taktirde; kadrolarında görev yapan 30 yaşını doldurmamış, görevini yapmasında vücutça bir engeli bulunmayan ve diksiyonu düzgün, dört yıllık yükseköğrenim görmüş personelden (tercihen dil bilen ve bilgisayar kullanan) atanabilmesi için karar alınması.?

Kürtçe bilen kavas

Başkanlık Divanı toplantısında dil bilen kavaslar espri konusu oldu. TBMM İdare Amiri CHP'li Ahmet Küçük'ün, ?Milletvekilleriyle yabancı dille konuşmasınlar? diye takılması üzerine TBMM İdare Amiri BDP'li Sırrı Sakık, ?Kürtçe bilen milletvekilleriyle konuşurlar? diyerek Kürtçe bilen kavas alınması gerektiği vurgusu yaptı. Küçük gülerek, ?Ben İngilizce'yi kastetmiştim? karşılığını verdi.

TBMM Başkanlığı, kapalı oturumlarda sağır ve dilsiz kavas çalıştırma uygulamasından vazgeçecek. Kavasların da katipler ve divan görevlileri gibi yemin ederek görev yapması sağlanacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber