Balyoz'da iddianamenin okunması tamamlanıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2011 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına'nın da aralarında bulunduğu 'Balyoz Planı' davasına ilişkin 11'inci duruşma görülüyor. İddianamenin okunmasının bugün tamamlanması bekleniyor.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan duruşmaya, Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve başka suçtan tutuklu sanık Kurmay Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 157 sanık katıldı.

Sol kolu çıktığı için rapor alan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ise duruşmaya katılmadı.

İddianamenin okunmasının bugün tamamlanması bekleniyor. Ardından müdahillik talepleri ile sanık ve avukatların taleplerinin alınmasına geçilecek.

Sanıklar hakkında Türkiye Cumhuriyeti hükümetini yıkmaya teşebbüs suçundan 10 ile 20'şer yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.


Balyoz iddianamesinin okunması tamamlandı

Balyoz davasında 968 sayfalık iddianamenin TRT spikerleri Ömer Ersöz ile Hakan Kıra tarafından okunması işlemi saat 16.10'da tamamlandı.

Duruşmaya katılmayan sanıklar tarafından mahkemeye gönderilen mazeret dilekçesi ile raporları okuyan Başkan Ömer Diken, iddianamenin okunma işleminin tamamlandığını ancak diğer usuli taleplerin bugün alınmayacağını söyledi. 6 Ocak 2011 tarihli 3. duruşmada başlanan okunma işlemi, toplam 9 duruşma sürdü.

Mahkeme Başkanı Ömer Diken, duruşmayı yarına erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber