Kızılay Sakarya Şubesi'nde usulsuzlük iddiası

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Şubat 2011 13:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

BİR süre önce, zekat yardımının dağıtımında usulsuzlük yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan Kızılay Sakarya Şube Başkanı Şaban Kaludra ve 9 kişilik yönetim kurulu, genel merkez tarafından görevden alındı.

Kızılay Sakarya Şube Başkanı Şaban Kaludra hakkında, Kızılay Genel Merkezi'nin özürlü çocuklara dağıtılmasını istediği 150'şer TL'lik zekat yardımını, muhasebeciliğini yaptığı Özet Otistik Merkezi'nde kalan çocukların isim listesini verip, merkezin sahibi tarafından alınmasını sağladığı iddiasıyla 3 kişilik bilirkişi raporu üzerine ?nitelikli dolandırıcılık,' suçundan Ağır Ceza Mehkemesi'nde dava açıldı.

Davanın açılması üzerine Türk Kızılay Genel Merkezi Şaban Kaludura' ve 9 kişilik yönetim kurulu komple 9 Şubat tarihi itibariyle görevinden aldı. Kızılay'ın resmi internet sitesinde de Adapazarı Şube Başkanı olarak yer alan Şaban Kaludra'nın adı çıkartıldı.

Kaludra görevden alınmasıyla ilgili olarak kendisine bir tebligat yapılmadığını belirterek "Ben de duydum. Ancak henüz tebligat yapılmadı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber