45 gün tatile öğretmen tepkisi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Şubat 2011 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmen maaşına sınav kesintisi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), üniversite sınavlarına hazırlanan lise son sınıf öğrencileri için getirdiği 45 günlük izin hakkının öğretmenlerin maaşlarında kesintiye yol açacağı belirtildi

BAHAR ATAKAN Ankara

Bakan Nimet Çubukçu, öğrencilerin rapor alabilmek için ?kanuna karşı hile? yaparak sağlık kuruluşlarını meşgul ettiklerini açıkladı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, öğretmenlerin mağdur olacaklarını savunarak, ?Öğretmenlerimizin boş geçen derslerde idari izinli sayılması ve ek ders ücretlerinin kesilmemesi için gerekli düzenlemelerin yapılması gerek? dedi. Çubukçu, TBMM Genel Kurulu'nda üniversite sınavına hazırlanan lise son sınıf öğrencilerinin uyguladığı ?yöntemi? eleştirdi.

MEB'den yanıt gelmedi

Öğrencilerin 20 günlük devamsızlık hakkı olmasının yanı sıra rapor alarak 25 günlük izin ile okula gelmeme hakları olduğunu söyleyen Çubukçu, ?Gençlerimiz adeta ?kanuna karşı hile' diyebileceğimiz şekilde, lise son sınıfta 25 günlük rapor için sağlık kuruluşlarımızı bu manada meşgul etmekte? diye konuştu.

MEB'e başvuran Koncuk ise öğrencilerin derse girmemesi halinde boş geçecek derslerin öğretmenlerinin ek ders ücretlerini alamayacaklarını savunarak, bu konudaki yargı kararının uygulanması gerektiğini söyledi. Koncuk, ?Boş geçen derslerde öğretmenlerin de idari izinli sayılması ve ek ders ücretlerinin kesilmemesi için MEB'e talepte bulunduk? dedi. Cuma günü iletilen talebe yanıt verilmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber