Dondurucu soğuklar Trakya'yı esir aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2011 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trakya Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı yerini dondurucu soğuklara bıraktı.

Bu yıl kış mevsimini önceki yıllara göre daha sıcak geçiren bölgede Şubat'ın son günlerinde kar yağışı yüzünü gösterdi. Hafta içinde başlayan yağışlar aralıklarla devam etti. Yağışların kesildiği zamanlarda ise sıfırın altında seyreden hava etkili oldu.

Dondurucu soğuklar ve hava sıcaklığının gece eksi 6 dereceye kadar inmesi, özellikle Edirne ve civarında hayatı olumsuz etkiledi.

Buz pistine dönen yollarda biri ölümlü olmak üzere, onlarca yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Trafik ve sağlık ekipleri kazadan kazaya koşmak zorunda kaldı. Son günlerde yağan kar ve etkili olan dondurucu soğuklar yaya vatandaşları da zor durumda bıraktı.

Belediyenin temizlik elemanları, insan yoğunluğunun olduğu kaldırımlarda kar temizleme ve tuzlama çalışmaları yaptı. Ancak şehir merkezinde ana güzergahlarda belediye ekiplerinin tuzlama ve karla mücadele çalışması yetersiz kaldı. Ara cadde ve sokaklarda herhangi bir çalışmanın yapılmaması sürücüleri ve yayaları zor durumda bıraktı.

Bu arada, dondurucu soğuklar şehirdeki birçok süs havuzunu da dondurdu. Normal zamanlarda suyun aktığı şelaleler görsel güzellik sunarken, bu kez donan suların oluşturduğu saçaklar kışın kartpostallık görüntülerini gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber