Atanamayan öğretmen adayları eylem yaptı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Şubat 2011 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAYSERİ'de ataması yapılamayan öğretmen adayları Cumhuriyet Meydanı'nda turşulu, ?Evlenemiyoruz' ve 'Çeyizimizi dizemiyoruz' yazılı pankartlarla eylem yaptı. 20 kadar öğretmen adayı, bildiri okuduktan sonra yanlarında getirdikleri 3 bidon turşuyu alıp dağıldı.

Kendilerine '2010 KPSS Mağduru Ögretmenler Kayseri Platformu' adını veren bir grup ögretmen adayı, 30 bin ek alım yapılması amacıyla Cumhuriyet Alanı'nda toplandı. Bir sosyal paylaşım sitesinde buluşan adaylardan eyleme sadece 20'sinin gelmesi dikkati çekti. Aralarında 7 yıldan bu yana atama bekleyenlerin de olduğunu anlatan ögretmen adayları, psikilojik sorunlarla karşılaştıklarını söyledi. Öğretmen adayları, "Bizlerin de turşunu kuruluyor. Bizler de ögretmen turşusuyuz? diyerek önlerine içinde lahana, ezme ve kornişon turşusu yazılı bidonlar koydu. Adaylar adına hazırlanan bildiriyi okuyan Mustafa Lalek, şöyle dedi;

"İş bulamıyoruz,psikolojimiz bozuldu. Birçok arkadaşımız evlenip, barklanamıyor. İnternet üzerinden 81 ilde 300 bin ögretmen adayı olarak mağduriyet üstüne mağduriyet yaşadık. Öğretmen duruşunu bozmadan yıllardır, aylardır mücadale eden bizler artık tükendik. Anadolu insanının onurlu duruşu ve sağduyusuna sığınarak, bu sıkıntımızı herkese duyurmaya karar verdik. Bu düşünceyle hükümet bizi görmezden gelirse, seçim mitinglyerinde biz de olacağız. Bizi duymayanlar, zor günümüzde yanımızda olmayanlar, duysun. Bu bildirimizi, mektubumuzu her kapıya bırakıp, haklılığımızı herkese anlatacağız. Sayın başbakan bizimle görüşene dek, bu eylemlerimiz ve mektuplarımızı dağıtmaya karar vereceğiz. 2010 yılı KPSS mağdurları olarak 30 bin ek alım istiyoruz.?

Mustafa Lalek, 21 öğretmen adayının haksızlıklara dayanamayıp, intihar ettiğini idda ederek, "Sadaka, hediye değil, adalet istiyoruz? diyerek sözlerini tamamladı.

Ögretmen adaylarının taşıdığı pankartlar arasında, 'Evlenemiyoruz', 'Çeyizimizi dizemiyoruz', 'Kayınbabalar kız vermiyor. Ananı da al gel diyor', 'Kopya yaz, ÖSYM'ye gönder, sorular cebine gelsin' olanlar dikkati çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber