İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde iskele halatı koptu: 2 ölü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2011 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Büyükşehir Belediyesi binasının dış cephe tadilatında kullanılan iskelenin halatı koptu. Yaklaşık 20 metreden beton zemine düşen biri üniversite öğrencisi iki işçi yaşamını yitirdi. Öğrencinin üniversitede ilk yılı olduğu ve okul harçlığını çıkarmak için çalıştığı öğrenildi.

Konak Meydanı'ndaki binanın dış cephesinin boya ve tadilatını yapan özel bir mühendislik firmasında çalışan Nesih Taşkın (26) ve Mehmet Toprak'ın (47) üzerinde bulunduğu iskelenin ipleri koptu. İskeleyle birlikte yaklaşık 20 metreden beton zemine düşen işçiler ağır yaralandı. Cankurtaranlarla Taşkın Nesih Taşkın Alsancak Devlet, Toprak ise Atatürk Eğitim ve Araştırma hastanelerine kaldırıldı. Amasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Elektrik Elektronik Bölümü 1. sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen Taşkın ve diğer işçi Toprak, bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis ekipleri, çevreyi güvenlik şeridine alarak inceleme yaptı. Tadilatta çalışan işçilerden Önder Akçay, iskeledekilerin güvenlik kemeri takması, arkadaşları Taşkın ve Toprak'ınsa olay sırasında kemerleri olmadığını söyledi. Akçay, hayatını kaybedenlerle birlikte üç dört gün önce işe başladıklarını anlattı.

Nesih Taşkın'ın ölüm haberini alan yakınları, Alsancak Devlet Hastanesi'nde sinir krizi geçirdi. Gencin dayısı Ahmet Bayhan, "Nesih babasını trafik kazasında kaybetti. Daha sonra üniversite sınavına girip kazandı. Maddi zorluklar sebebiyle çalışıyordu." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber