İşte okulların tatil edildiği iller/ Video

Haber Giriş : 09 Mart 2011 20:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Olumsuz hava koşulları tüm yurtta devam ederken bazı illerden okullara tattil haberleri geliyor...

İşte okulların tatil edildiği yerler...

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da, 2 gündür devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil süresi 1 gün daha uzatıldı.

Afyonkarahisar Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okulları yoğun kar yağışı nedeniyle 10 Mart Perşembe günü de tatil edildi. Ayrıca Afyonkarahisar merkez ile merkeze bağlı belde ve köylerde görev yapan engelle vatandaşlarda perşembe günü 1 gün izinli sayılacak.

Afyonkarahisar'da geçtiğimiz pazartesi akşamı başlayan ve 2 gündür devam eden kar yağışı nedeniyle, bugün okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okulları 1 gün süreyle tatil edilmişti. İlde devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, şehir merkezinde kar kalınlığının 25 santimetreyi, yüksek kesimlerde de 45 santimetreyi geçtiği belirtildi.


ANTALYA'DA OKULLARA KAR TATİLİ

Antalya'nın Akseki ve İbradı ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın okullar tatil edildi.

Akseki ve İbradı kaymakamlıklarından alınan bilgiye göre, ilçe merkezlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiği bildirildi. Akseki'nin ilçe merkezinde ise kar kalınlığının 20 santimetreyi bulduğu belirtildi. İbradı'da kar kalınlığı 15 santimetreyi bulurken yüksek kesimlerde 70 santimetreye ulaştığı belirtildi. Kötü hava şartları nedeniyle okulların bir gün tatil edildiğini belirten İbradı Kaymakamı Bülent Ay, "İlçe merkezine taşımalı olarak gelen

öğrencilerin tedbir olarak yarın okullarının tatil edilmesi öğrenciler ve velilerce memnuniyetle karşılandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle yarın okulları tatil ettik. Taşımalı olarak gelen öğrencilerimizin kötü hava şartlarından etkilenmemeleri ve mağdur olmamaları için bu kararı aldık. Yarın duruma göre değerlendirmede bulunacağız. Şu an merkeze bağlı köy ve mahalle yollarımızda kapalı yol yok. Ekipler sürekli çalışarak yolları açık tutuyorlar" dedi.


DENİZLİ

Denizli'de yoğun kar yağışı ve hava muhalefeti sebebiyle Bekilli, Kale ve Çivril ilçelerinin merkez ve köylerinde, ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi.

Denizli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, üç ilçe haricinde merkeze bağlı Gözler beldesiyle Uzunpınar, Güzelpınar, Akdere, Yeşilyayla ve Altındere köyleri, Akköy ilçesine bağlı Belenardıç ve Akçapınar köylerinde de eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Bu arada Honaz, Çivril, Bekilli, Kale ve Babadağ ilçelerine bağlı yüksek râkımlı 25 köy yolunun ulaşıma kapanmaması için açma çalışmalarının, daha önce planlanan ekipler tarafından devam ettirildiği belirtildi. Denizli'yi çevre illere bağlayan karayollarında herhangi bir ulaşım güçlüğü yaşanmamakla birlikte Denizli-Antalya yolu Cankurtaran mevkisinde zincirli ve kontrollu geçişe izin veriliyor.


BALIKESİR

Balıkesir'de etkili olan kar yağışı gün boyunca sürerken, 200 köy yolunun kapalı olduğu açıklandı. Bugün tatilde olan okullar yarın için de bir gün daha tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise Balıkesir merkez ve köylerinde yarın da bir günlüğüne ana okulları, ilköğretim okulları ve orta öğretim kurumlarının tatil edildiğini bildirdi. Balıkesir Üniversitesi'nde de fakülte, enstitü ve yüksek okullarda yarın eğitime bir gün daha ara verileceği açıklandı.


BURSA'DA OKULLAR TATİL

Bursa'da dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı sonrasında şehir beyaz bir örtüye büründü. Kent merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreyi bulurken, kentte kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi.

Sabah işe gitmek için evlerinden çıkanlar kar sebebiyle sıkıntılı anlar yaşadı. Trafikte de yer yer aksamalar meydana geldi. Kentte kar yağışı sebebiyle ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi.

Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle Bursa'da ilk ve orta öğretime 1 gün ara, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engellilere de bir gün idari izin verilmiştir." denildi. Kar yağışının devam etmesi halinde eğitime yarın da ara verilebileceği belirtiliyor.

Bursa'da okullar yarın da tatil

Bursa'da etkili kar yağışı sebebiyle ilk ve orta dereceli okullar yarın da tatil edildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Bursa Valiliği kararıyla yoğun kar yağışı nedeniyle İlimiz genelinde tüm resmi ve özel öğretim kurumlarında 10.03.2011 Perşembe günü (1 gün süreyle) eğitim-öğretime ara verilmiştir." denildi.

BAŞKENT'TE OKULLARA KAR TATİLİ

- Ankara Valiliği, kar yağışı nedeniyle eğitime verilen arayı bir gün daha uzattı.

-GAZİ ÜNİVERSİTESİNDE EĞİTİME ARA-

Başkentteki olumsuz hava koşulları nedeniyle Gazi Üniversitesinde bugün ve yarın eğitime ara verildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm yerleşkelerde bugün öğleden sonra ve yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

KONYA'DA OKULLAR İKİ GÜN TATİL

Konya'da okullar kar nedeniyle bugün ve yarın tatil edildi.

BANDIRMA'DA DA OKULLAR 1 GÜN TATİL

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde de yoğun kar yağışı sebebiyle ilk ve orta dereceli okulların bugün 1 gün süreyle tatil olduğu bildirildi. İlçeye bağlı 135 köy yolu da ulaşıma kapandı.

KARAMAN'DA EĞİTİME 1 GÜN DAHA ARA

Karaman'da il merkezi ve bağlı köylerle Sarıveliler ilçesinde eğitime verilen ara bir gün uzatıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun, meteoroloji yetkililerininden aldıkları bilgiye göre Karaman'da yarın da yoğun kar yağışı beklendiğini söyledi.

Altun, il merkezi ve bağlı köylerle Sarıveliler ilçesindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın da ara verilmesini kararlaştırdıklarını belirterek, ''Diğer ilçelerimizde eğitime verilen aranın uzatılması yönünde şu ana alınmış bir karar yok'' dedi.

Öte yandan Karaman meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yaptığı yazılı açıklamada, kar yağışının yarın da devam edeceğini, bugün ve yarın gece, orta şiddetli don olayının beklendiğini bildirdiler.

BOLU'DA TAŞIMALI EĞİTİM 2 GÜN TATİL EDİLDİ

Bolu'da kar yağışı sebebiyle, merkez ve ilçelerde taşımalı eğitim 2 gün tatil edildi.

Bolu Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: "İlimizi etkisi altına alan yoğun kar yağışı sebebiyle Bolu merkez ve ilçelerde taşımalı olarak okula gelen öğrenciler ile kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli personel 09-10 Mart 2011 tarihlerinde (Çarşamba ve Perşembe günü) 2 gün izinli sayılacaklardır."

SUNGURLU'DA OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Çorum'un Sungurlu ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

Sungurlu'da okullar 1 gün tatil edildi. İlçe merkezinde 15 santimetreye ulaşan kar kalınlığı iç ve yüksek kesimlerde yer yer 1 metreyi bulurken, okulların tatil edilmesini fırsat bilen çocuklar soluğu parklarda aldı. Kartopu oynayan çocuklar, ilçede bu kış ilk kez böylesine kar yağdığını belirterek, karda oynamanın çok eğlenceli olduğunu ancak üzerleri ıslak eve gidince annelerinden azar işitmekten korktuklarını söylediler. İlçede vatandaşlar iş yeri ve evlerinin önünü temizlerken, sürücüler de araçlarının üzerinde biriken karları temizledi.


DÜZCE'DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Düzce'de yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi, Yığılca, Kaynaşlı, Gümüşova, Cumayeri, Çilimli, Akçakoca ve Gölyaka ilçelerinde okulların yarın da tatil edildiği kaydedildi.

Bu arada Düzce'de kar yağışı nedeniyle 100'ün üzerinde köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdare Müdürlüğü karla mücadele ekipleri yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Hacettepe Üniversitesi, yoğun kar yağışı sonucu meydana gelen ulaşım güçlüğü nedeniyle yarın eğitime ara verileceğini duyurdu.

Üniversiteden yapılan açıklamada, ulaşım güçlüğü nedeniyle yarın eğitime ara verildiği, sadece bulunması zorunlu personelin görev yapacağı bildirildi.


BARTIN'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bartın'da yoğun kar yağışı sebebiyle okullar 1 gün tatil edildi.

Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, kar yağışı sebebiyle okulların 1 gün süreyle tatil edildiği bildirildi. Bartın Belediyesi hoparlörlerinden yapılan duyuruya göre, "Bartın'da etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle merkez ve merkeze bağlı tüm okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okulları 1 gün süre ile 10 Mart 2011 perşembe günü tatil edilmiştir" denildi.

Kar yağışının hafta sonuna kadar etkili olması bekleniyor.


ZONGULDAK

Zonguldak'ta, yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı sistemle eğitim yapan ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitime 2 gün ara verildi. Taşımalı eğitim gören öğrenciler pazartesi günü ders başı yapacak.

AA - İHA - CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber