Başkentte yoğun kar yağışı/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2011 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Başkent'te hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bir gündür aralıksız devam eden kar yağışının ardından kapanan yollar belediye ekiplerinin yoğun tuzlama çalışması sonucu tekrar trafiğe açıldı. Buzlanmaya karşı Ankara Büyükşehir Belediye ekiplerinin 4 bin tona yakın tuzu kullanıldığı öğrenildi.

Başkent'te bir gündür aralıksız yağan kar yağışı hayatı felç etti. Dün akşam saatlerinde başlaşan kar yağışının etkisini attırması ile birlikte yüzlerce araç yollarda mahsur kaldı. Soğuk ve yağışlı havanın etkisine teslim olan Başkent'te akşam saatlerinde evlerine gitmeye çalışan vatandaşlar buz tutan yollarda mahsur kalması sonucu zor anlar yaşadı. Araçları ile yollarına devam edemeyen vatandaşlar, otomobillerini yol kenarına park ederek yollarına yaya olarak devam etti. Konya yolu üzerinde oluşan buzlanma nedeniyle yollarına devam edemeyen vatandaşların yol kenarına park ettikleri araçları adeta oto pazarını andırdı.

Öte yandan, kar yağışının başlaması ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediye ekipleri yollarda yoğun tuzlama çalışması yaptı. Büyükşehir Belediyesinin Konya yolu üzerinde bulunan tuz dolum istasyonuna kamyonlarla yoğun bir şekilde tuz sevkiyatı yapılıyor. Tuzlama araçlarının birinin girip birinin çıktığı istasyonda şuana kadar oluşan buzlanmaya karşı 4 bin tona yakın tuzun kullandığı öğrenildi. Belediye ekiplerinin yollardaki püreme ve kar temizleme çalışmaları devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber