Sağlık Bakanlığı her ile iki sağlık turizm temsilcisi görevlendirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2011 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, sağlık turizmi ile ilgili çalışmaları yürütmek üzere her ilde ikişer sağlık turizmi temsilcisi görevlendirdi.

Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün genelgesine göre, bakanlık bünyesinde, sağlık turizmi ve turist sağlığı alanında faaliyet gösterecek söz konusu genel müdürlüğe bağlı sağlık turizmi birimi kuruldu. Bu çalışma kapsamında illerde de sağlık müdürlükleri bünyesinde ikişer sağlık turizmi temsilcisi görevlendirildi.

Yabancıların kamu hastanelerinden ücretli olarak yararlanabileceği, bunun döner sermaye gelirlerine ciddi bir katkı sağlayabileceği ifade edilen genelgede, yürütülen çalışmalara ışık tutması açısından kamu hastanelerine başvuran yurt dışından gelen yabancı uyruklu turistler, bir yıldan az kalan, uzun süreli Türkiye'de ikamet eden yabancı uyruklular, (Marmaris, Alanya, Kalkan, Kaş) ve tedavi amaçlı Türkiye'ye gelenlerin bildirilmesi istendi.

-SİSTEM NASIL İŞLİYOR?-

Sağlık Bakanlığının 2004 yılındaki düzenlemesiyle hastane yönetimlerine yerli ve yabancı özel sigorta şirketleri, bankalar, vakıf sandıkları ve özel hukuk tüzel kişiliğine haiz şirketlerle karşılıklı protokol imzalama yetkisi verilmişti.

Bu protokollerde;

-Tedavi edilecek hastaların kapsamı ve hasta başvurusunda istenecek belge veya belgeler ve hizmetin sunumuna ilişkin özel şartlar,

-Özel sigorta teminat paketleri kapsamında verilecek ve bedeli karşılanacak sağlık hizmetleri,

-Maliye Bakanlığı'nca her yıl yayımlanan Bütçe Uygulama Talimatı ile belirlenmiş fiyat tarifelerinin altında olmamak kaydıyla uygulanacak muayene-tetkik-tahlil-müdahale-ameliyat ve tedavilere ait özel fiyat tarifeleri ve sınıflarına uygun olarak belirlenmiş yatak ücretleri,

-Tanıya dayalı paket fiyat uygulanacak ise paket fiyat tarifeleri,

-Faturaların kapsamı, faturalandırma ve geri ödemeye ilişkin usul ve esaslar ile ödeme süresi,

-Anlaşmazlıkların halli, anlaşmanın feshi, yürürlük tarihi ve süresi gibi temel esaslara, ihtilafa sebebiyet vermeyecek şekilde açıkça yer verilmesi öngörülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber