Memur sınavına yaşta üst sınır bulunmuyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Mart 2011 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CAHİT SARAÇOĞLU / ANKARA

Devlet memurluğuna giriş sınavında yaşta üst sınır olmamasına karşın, sosyal paylaşım sitesi twitter'dan kamuya giriş sınavlarında yaş sınırının yükseltilmesiyle ilgili kendisine birçok talep geldiğini belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bakanlığına bağlı birimlerde kamuya sınavla eleman alma yaşını 30'dan 35'e çıkaracak şekilde yönetmelikleri yeniden düzenletti. Bakan Şimşek'in kamuya giriş sınavlarında "30 yaş sınırının" kaldırılması yönündeki talepleri karşılama kararı nedeniyle Maliye'de ciddi bir iş yükü yarattı. Çünkü Devlet Memurları Kanunu'nda üst yaş sınırı bulunmuyor. Kanunda sadece kurumlara özel şart getirme yetkisi verilmiş. Bu kapsamda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde kamuya giriş sınavlarında alt yaş sınırı var, ancak üst yaş sınırı yok. Ancak devlet memurluğuna giriş sınavında yaşta üst sınırın olmamasına rağmen, twitter'den gelen talepleri kırmayan Bakan Şimşek, twitter'den yaş yükseltmesi sözü verdiği için yönetmelikleri değiştirdi.

YENİ ŞAFAK


MEMURLAR.NET'İN NOTU:

Memurluk sınavında yaş sınırı var

Bugün bir gazetede, "Ancak devlet memurluğuna giriş sınavında yaşta üst sınırın olmamasına rağmen, twitter'den gelen talepleri kırmayan Bakan Şimşek, twitter'den yaş yükseltmesi sözü verdiği için yönetmelikleri değiştirdi" şeklinde detay bulunan bir haber yayımlanmıştır. Hem mevzuat ve hem de uygulamaya göre bu haber doğru değildir. Zira sadece, ÖSYM tarafından yürütülen KPSS tercih işlemlerinde yaş sınırı uygulaması konulamamaktadır. Bunun dışındaki personel alımlarında yaş sınırı konulabilmektedir.

Haber metninde sanki Sayın Maliye Bakanının, ayıp olmasın diye yaş düzenlemesi yaptığı belirtlmektedirki, bu doğru değildir.

KPSS-A kadrolarında yaş şartı aranmaktadır. Zaten yaş şartı arandığı için, Maliye Bakanlığı KPSS-A kadrolarında değişiklik yapmıştır.

Burada önemli olan husus, Maliye Bakanlığının söz konusu değişikliği yönetmelik ile yapabilmesidir. Bazı kamu kurumları bu imkana sahip değildir, çünkü yaş belirlemesi teşkilat kanunlarında yer almaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber