30 milyar maaş alan birlik başkanı var

Haber Giriş : 03 Nisan 2005 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanun Tasarısı'na İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Tahsin Güzel'den destek geldi. Güzel, birçok meslek odasının genel giderlerini bile karşılayamazken bazı oda ve birlik yöneticilerinin aylık 20-30 bin YTL'yi bulan maaşlar almasının kabul edilemeyeceğini söyledi. Güzel, "Başbakan Erdoğan'ın 6 bin 500 YTL, cumhurbaşkanının 7 bin YTL aldığını düşünürsek 30 bin YTL maaşın anlamı ortaya çıkar." dedi.

Maaşları sınırlandırmasının yanında sabıka kaydı olanları görevden alması, sigortalı çalışanların esnaf gösterilmesinin önlenmesi, başkanlığa yıl sınırı getirilmesi gibi yasada yer alan yenilikleri desteklediklerini belirten Güzel, Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Derviş Günday'ın açıklamalarını da eleştirdi. Yasa tasarısının Günday'ın iddia ettiği gibi esnaf ve sanatkarı dışlamadığını, tam tersine kimlik kazandırdığını, şoförleri sosyal güvenceye soktuğunu belirten Güzel, "Burada yasanın dışladığı tek şey belirli bazı insanların koltuklarında süreklilik ve buradan aldıkları yüksek maaşlardır." diye konuştu.

Bu kurumlarda oynanan oyunlar ve hiç uğruna yapılan yolsuzluk ve usulsüzlüklerin Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine denk olduğunu kaydeden Güzel, "Arzu edenlere bunu belgeleriyle ispata hazırım." dedi. Güzel, bu yasayı esnafın en az yüzde 80'inin desteklediğini ancak üst kurulların baskısı nedeniyle ses çıkarılamadığını dile getirdi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber