CHP'li belediye başkanı görevden alındı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Mart 2011 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'nın Gemlik İlçesi Belediye Başkanı CHP'Lİ Mehmet Fatih Güler ile iki yardımcısı İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı.

Başkan ve iki yardımcısının Gemlik Cumhuriyet Savcılığı'nda yürütülen yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturmanın selameti açısından görevden alındıkları bildirildi. Görevden alınma kararı henüz tebliğ edilmeyen Başkan Fatih Güler, "Bizim için sürpriz olmadı. Kaliteli nitelikli bir grubumuz var. Hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın görevden alma yazısı bugün Gemlik Belediye Başkan Yardımcıları Cemil Acar ve Özkan Ateşli'ye tebliğ edildi. Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güler ise izinli olduğu için kararı henüz almadı.

Görevden almaya gerekçe olarak, Cumhuriyet Savcılığı tarafından yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturmanın selameti gösterildi.

BAŞKAN GÜLER: SÜRPRİZ OLMADI

Ankara'ya giden Başkan Güler DHA'ya görevden alma ile ilgili yaptığı açıklamada, görevden almanın İçişleri Bakanlığı'nın tasarrufu olduğunu ve kendisiyle ilgili yazının izinli olduğu için henüz tebliğ edilmediğini söyledi. Kararın sürpriz olmadığını belirten Güler, şöyle devam etti:

Üç- dört ay önce görevden alınmamızla ilgili haber ajanslara düşmüştü. Sonra olmadı. Bir yıl kadar öncede bir senaryo yazılmıştı. 'Başkan ve yardımcısı tutuklanacak, yerine meclis başkan seçecek ve bu da AKP'li olacak' diye Bu konuda Gemlik'te bazı toplantılar da yapıldı. Bu süreci bildiğimiz için bu karar bizim için sürpriz olmadı. Ancak CHP grubu yalnızca Fatih Mehmet Güler'den ibaret değil. Kaliteli nitelikli güçlü bir grubumuz var. Dolayısıyla bu grubumuz Gemlik'e hizmet etmeye devam edecek. Seçim beyannamemizde söz verdiğimiz hizmetleri yerine getireceğiz. Benim görevden uzaklaştırılmama da grubumuz için mazeret değildir. Hizmet üreteceğiz."

SORUŞTURMA SÜRECİ

Geçen yıl nisan ayında Gemlik Belediye Meclisine sunulan bütçe ile ilgili denetleme raporundaki bazı yapım, tamirat ve alım kalemlerindeki yüksek harcamalara, MHP ve Ak Partili Meclis üyelerince itiraz edildi. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma başlatıldı. 'Evrakta sahtecilik, ihalelerde usulsüzlük, sahte imza, yüksek harcama, bazı firmalardan yeterlilik belgesi istenmemesi, aynı kişilerle iş yapılması' iddialarıyla ilgili belediyenin tüm hesapları kontrol edildi.

SAVCILIKTA 5 SAAT İFADE VERMİŞTİ

Soruşturma kapsamında belediyenin iş yaptığı 5 kişi önce tutuklandı, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Belediyeden de Küşat Müdürü Sinan Küçük ve Muhasebe Müdiresi Asuman Irmak tutuklandı. Bu yılın ocak ayında ise Belediye Başkan Yardımcıları Cemil Acar ve Özkan Ateşli önce tutuklandı, daha sonra yapılan itiraz üzerine serbest bırakıldı. Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler de Cumhuriyet Başsavcılığı'nda 5 saat süren ifaedesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber