KPSS'nin gözdelerinden bin kişi ikinci sınavda kayıp

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 16 Mart 2011 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

FAZLI ŞAHAN / ANKARA

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun bir soru önergesine verdiği cevaplar KPSS'deki kopya iddialarına ilişkin birçok gerçeği ortaya çıkardı. Buna göre iptal edilen sınavda 100 ve üzeri net yapan 3 bin 227 başarılı adaydan ikinci sınava 2 bin 52'sinin girdiği, bin 175 kişinin de sınava girmediği belirlendi. Ayrıca daha önce soruların tümünü yapan adaylar içinde en yüksek netin 105 olduğu da dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda ülke gündemi kopya iddiaları sarsılmıştı. Kopya iddialarıyla ilgili ciddi bulguların ortaya çıkması üzerine sınav iptal edilerek tekrar yapılmıştı.

ÖSYM Başkanlığı'nca yapılan inceleme sürecinde sınavın Eğitim Bilimleri testiyle ilgili olarak bazı bulgulara ulaşıldığını ve söz konusu sınav sürecinde bir takım usulsüzlüklerin meydana geldiği kanaatine varıldığını açıklayan Bakan Çubukçu, sınavdan sonra adayların sorulara verdiği cevapların incelendiğini bildirdi. Analiz sonucunda 2010 KPSS-Eğitim Bilimleri ile ilgili dağılımda bir grup adayın bariz olarak genel dağılımın dışına çıktığının tespit edildiğini belirten Çubukçu, bu durumunda somut olarak söz konusu sınavda sıra dışı bir olayın gerçekleşmiş olduğunu ortaya çıkardığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber