Yedikleri yemekten zehirlenen 70 öğrenci hastanelik oldu/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2011 09:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ortaca ilçesinde, 70 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere getirildi.

Ortaca İlçesinde, 595 taşımalı eğitim kapsamındaki Ünal Daka, Dalyan Naciye Tınaztepe, Eskiköy, Ekşiliyurt, Aydınlar ilköğretim ve Güzelyurt Şehit Tayyar Milat ilköğretim okullarında eğitim gören öğrenciler, okul dönüşünde rahatsızlandı. Baş dönmesi ve mide bulantısı şikayeti bulunan 18'i Ortaca 23 öğrenci Dalaman Devlet Hastanesine, 18 öğrenci Köyceğiz Devlet Hastanesi, 4 öğrenci Ortaca Özel Yücelen Hastanesi'ne gece saat 24 sıralarında 7 öğrenci de Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Öğrencilerin öğle yemeğinde yedikleri yemeklerden zehirlenmiş olabileceği tahmin ediliyor.

Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Ortaca Devlet Hastanesi'ne gelerek öğrencilerin sağlık durumu hakkında Devlet Hastanesi Baştabibi Op. Dr. Turgay Artun ve çocuk doktoru Op.Dr. Veli Acar'dan bilgi aldı. Ortaca Devlet Hastanesi Başhekimlik binasında kriz masası oluşturan Kaymakam Mustafa Gürdal, İlçe Tarım Müdürü Şaban Karakaya, Sağlık Grup Başkanı Bahadı r Yeten, Başhekim Op.Dr. Turgay Artun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin ve Ortaca Devlet Hastanesi Çocuk Doktoru Op.Dr. Veli Acar ile bir toplantı yaptı.

Kaymakam Mustafa Gürdal, yaptığı açıklamada; öğrencilerin rahatsızlanma sebeplerini henüz tam olarak tespit edilmediğini bildirerek şöyle konuştu: "Rahatsızlanan öğrencilerden kan ve idrar örnekleri alındı. Öğrencilerin tedavileri devam etmektedir. Bu arada okullarımıza yemek veren firmanın yemeklerinden İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından numune alındı. İdari soruşturma başlatıldı ve konuyu araştırmak üzere yarın da mü fettiş gelecek. Şu an müşahade altında bulunan öğrencilerimizin hayati tehlikesi bulunmuyor."

Öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu, bir gece tedbir amaçlı gözetim altında tutulacakları bildirildi. Yapılan tahlillerin sonuçlarının Cuma günü belli olacağı öğrenildi.

ALİ OSMAN KILIÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber