Gül: Şehitlerine sahip çıkmayan milletler asil milletler değildir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2011 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şehitlerini, gazilerini sahiplenmeyen milletlerin asil millet olmadığını söyledi. Gül, "Türk milletinin asaleti şehitlerine ve gazilerine daime sahip çıkmaktan, onlarla gurur duymaktan, onlarla onur duymaktan gelmiştir." dedi.

Gül, terörle mücadele en fazla şehit veren iller arasında yer alan Kırıkkale'deki şehit aileleri ve gazilerle öğle yemeğinde bir araya geldi. Gül, Kırıkkale'nin vatan, millet mesellerine önem veren bir olduğunu, bununda şehit ve gazilerinin çokluğundan belli olduğunu ifade etti. Gül, şehitlerini, gazilerini sahiplenmeyen milletler asıl milletler olmadığına işaret ederek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türk milletinin asaleti şehitlerine ve gazilerine daime sahip çıkmaktan, onlarla gurur duymaktan, onlarla onur duymaktan gelmiştir. Bunun içinde yeri geldiğinde herkes en değerli varlığı olan çocuklarını memleket için, millet için feda etmekten hiç kaçınmamışlardır. Tarih boyunca böyle olmuştur. Gençlerimiz ve herkes yeri geldiğinde şehitlik ve gazilik için yarışmıştır. Bizde onların kıymetini bilmemiz, onlarla daime övünmemiz gerekmektedir. Onlarla övünmek lafla da olmaz. Onları sahiplenmek hangi ilde, ilçede, mahallede, köyde onlara sahip çıkmak bizim aslı vazifemizdir. Kırıkkale'yi de böyle görüyorum. Başta kamunun bütün sorumluları olmak üzere bütün vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının onlara sahip çıkması gerekir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber