İl sağlık müdürlüğü önünde zincirli eylem

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2011 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, taşeron firmaya bağlı çalışırken işine son verilen 107 kişi arasında bulunan 10 kişi işten çıkartılmaları protesto etmek için kendilerini il sağlık müdürlüğü bahçe duvarına zincirledi. Polis zincirleri kesip eylemcileri gözaltına aldı.

Adana Numune Hastanesi ve hastaneye bağlı Fatma Kemal Timuçin Kalp Merkezi ile Seyhan Uygulama Hastanesi'nde çalışan 107 işçi, 1 Ocak 2011'de işsiz kaldı. Ancak 1 Ocak'tan itibaren hastane bahçesinde çadır kurarak yaptıkları direnişten sonra işlerine dönemeyen işçilerden 10 kişi bugün Adana İl Sağlık Müdürlüğü bahçe duvarına kendini zincirledi.

Aralarında kadınların da bulunduğu 10 kişi önce birbirlerine zincirle bağlandıktan sonra kendilerini müdürlük bahçe duvarındaki demir korkuluklara zincirledi. Polisin biran önce eyleme son verilmesi yönündeki uyarıyı dinlemeden slogan atan gruba çevik kuvvet polisi müdahale etti.

Polis, olay yerine getirdiği demir keseceği ile eylemcilerin zincirini tek tek keserek gözaltına ald ı. Bu arada, eylemciler slogan atmaya devam etti. Hamile bir bir kadının 80 gündür aç olduğunu söyleyerek ağlaması herkesi duygulandırdı. Aynı kadın gözaltına alınırken başka bir arkadaşı "O hamile, uzun yıllardır hamile kalmak istiyordu yeni hamile kaldı lütfen ona kaba davranmayın" diyerek bağırdı. Eylemciler işlerine dönene kadar eyleme devam edeceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber