YGS adaylarına ücretsiz ulaşım

Haber Giriş : 24 Mart 2011 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı İETT, Ulaşım A.Ş. ve Şehir Hatları tarafından 27 Mart Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girecek öğrencilere ve sınavda görevli olanlara ücretsiz ulaşım hizmeti verilecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, YGS'ye girecek öğrenci ve görevlilerin, ÖSYM tarafından belirlenen sınav saatine kadar toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanabileceği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 14 Mart 2011 tarihinde aldığı kararla bu yıl yapılacak YGS'nin yanı sıra Lisans Yerleştirme Sınavlarında da (LYS) sınav giriş veya görevli belgelerini ibraz eden öğrenci ve görevliler, İETT otobüsleri, Şehir Hatları vapurları, tramvay, metro ve füniküler araçları gibi toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanabilecek.

27 Mart 2011 (YGS) ve 18?26 Haziran 2011 (LYS) tarihlerinde sınava girecek olan öğrenciler ve sınavda görevli öğretmenlerin sınav yerlerine ulaşımında kolaylık sağlamak ve toplu ulaşım araçlarını kullanmaya teşvik etmek amacıyla alınan karardan faydalanmaları için sınava giriş belgelerini görevliye ibraz etmeleri yeterli olacak.''

Kocaeli'nde YGS'ye girecek öğrencilere ulaşım ücretsiz

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hafta sonunda yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için öğrencilere ve sınavda görevli öğretmenlere ücretsiz ulaşım imkânı sağlayacak. Büyükşehir Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ise ?Sınav var, klakson çalmayınız' şeklindeki tabelaları okullara yakın bölgelere yerleştirdi.

YGS'ye katılacak öğrenciler ve YGS görevlileri, sınav giriş ya da görevli belgelerini göstermek suretiyle belediye otobüslerinden 06.00-16.00 saatleri arasında ücretsiz faydalanabilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, 27 Mart Pazar günü yapılacak YGS kapsamında öğrencilere ve görevli öğretmenlere herhangi bir ücret vermeden ulaşım imkânı sağlanacağı bildirildi.

Ayrıca araç sürücülerinin sınav süresince klakson çalmalarının ya da herhangi bir gürültü yapmalarının yasaklandığı kaydedildi. Büyükşehir'e bağlı İSU, Fen İşleri, Park Bahçeler gibi birimlerin sınav boyunca çalışma yapmayacağı da belirtildi. Aynı şekilde diğer kamu kurum ve kuruluşları ile özel kurumların da sınav boyunca çalışma yapmayacakları ifade edildi.

YGS'ye girecekler için raylı sistem ve otobüsler ücretsiz

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'na girecek öğrencileri, sınav günü ücretsiz taşıyacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 27 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek YGS'ye girecek öğrenciler, belediyeye ait otobüsler ve raylı sistem araçlarından ücretsiz yararlanacak. Uygulama, sınav günü sabah başlayıp gün boyunca devam edecek.

Sınava girecek öğrencilerin, belediyeye ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanabilmeleri için araçlarda sınav giriş kartlarını göstermeleri yeterli olacak.

ÖĞRENCİLERE ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 27 Mart Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek olan öğrencileri, sınavdan önce ve sınavdan sonra ücretsiz olarak taşıyacak. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'ndan, ücretsiz taşıma ile alakalı yapılan açıklamada, "27 Mart Pazar günü Yükseköğretime Geçiş Sınavı yapılacak. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimizin yanında olacağız. Öğrencilerimizi sınavdan önce ve sınavdan sonra ücretsiz olarak taşıyacağız. Öğrenci kimliğini gösteren öğrencilerimiz otobüslerimizden ücretsiz olarak yararlanabilecekler. Ayrıca Pazar günü ek otobüs seferleri koyacağız. Ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşanmaması için gereken bütün tedbirlerimizi aldık. Bütün öğrencilerimize bu önemli sınavda başarılar diliyoruz" denildi. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri, Fen İşleri Daire Başkanlığı Ekipleri ve Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Ekipleri de sınav günü iş başında olacak. Sınav saati boyunca özellikle gürültü meydana getirebilecek uygulamalara izin verilmeyecek.

MALATYA'DA YGS ÖĞRENCİLERİNE OTOBÜS ÜCRETSİZ

- Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrencilere Malatya Belediyesi jest yapıyor.

YGS'ye girecek öğrenciler, sınav giriş belgesini ibraz etmek kaydıyla 27 Mart Pazar günü otobüslere ücretsiz olarak binebilecekler.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, YGS'nin öğrenci hayatında bir dönüm noktası olduğunu belirterek, 27 Mart Pazar günü yapılacak sınava girecek bütün öğrencilere başarılar diledi.

AA - CHA - İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber