YGS giriş kartlarını yaktılar

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Mart 2011 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAKKARİ'de BDP'liler tarafından kurulan 'Demokratik Çözüm ve Barış' çadırında, alınan 'sivil itaatsizlik' kararı kapsamında başlatılan oturma eylem sürüyor.

Bir grup öğrenci, pazar günü yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) giriş belgelerini çadır önünde ateşe verip sınava girmeyeceklerini söyleyip, eyleme destek verdi. Çukurca Belediye Başkanı BDP'li Mehmet Kanar ise Hakkari'ye gelirken Depin Polis Kontrol Noktası'nda görevli polislerin kendilerini tehdit ettiğini ileri sürdü.

Hakkari'de yaklaşık 70 öğrenci, Demokratik Toplum Kongresi ve BDP'nin Kürt sorununun çözümü istemiyle 4 talebin kabul edilmesine ilişkin başlattığı 'sivil itaatsizlik' eylemine, YGS giriş kartlarını yakarak destek verdi. 'Demokratik Çözüm ve Barış' adıyla kurulan çadır önünde bir araya gelen öğrenciler, YGS'ye girmeyeceklerini söyledi. Öğrenciler adına açıklama yapan İlyas Duran, 80 yıldır Kürtler üzerinde imha ve inkar politikalarının yürüttüğünü öne sürerek, "Yılardır, Kürtler baskı ve zulüm altında tutuluyorlar. Bu baskı ve zulümler 80 yıldır devam ediyor. Gelinen aşamada artık bir çözüm kaçınılmazdır. Bugün Diyarbakır'da başlatılan sivil itaatsizliğe destek vermek için bizler de hafta sonu yapılacak YGS'ye girmeme kararı aldık" dedi.

POLİS NOKTASINDA GERGİNLİK

Eyleme destek vermek üzere Çukurca'dan Hakkari'ye gelen gelen Belediye Başkanı BDP'li Mehmet Kanar, BDP İlçe Başkanı Sıddık Güzel ve beraberindeki 50'ye yakın partiliyle Depin Polis Kontrol Noktası'ndan geçerken görevli polislerle aralarında tartışma sırasında tehdit edildiklerini söyledi. BDP il binası önünde kurulan çadırı ziyaret eden Başkan Kanar, Depin'de polislerin kötü muamelesine maruz kaldıklarını ve polislerin havaya ateş ederek kendilerini tehdit ettiklerini ileri sürdü. Kanar, "Bizim amacımız barıştır. Çukurca'dan buraya gelip barış çadırımızı ziyaret ettik. Biz barış istiyoruz, demokrasi istiyoruz. Çadırların adı 'barış'dır. Ama Başbakan Erdoğan'ın sistemi yine kabul etmiyor. Çukurca'dan Hakkari'ye gelirken Depin Polis Kontrol Noktası'nda bir saat boyunca bizleri bekletip üzerimize yürüdüler. Kavga çıkmasın diye ben araya girdim. Ama yine onlar silah atarak bize baskı yaptılar. Bir tokat için dünyayı sarsıyorlar, Depin'de silah sıkıyorlar. Biz bunları kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber